Cele două echipe vâlcene calficate la turneul final al Campionatului Național pentru junioare III de la Sfântu Gheorghe, Chimia și Energetic au fost eliminate în faza semifinalelor și au jucat una contra alteia în finala mică!

Chimia a terminat faza grupelor pe locul 2, cu două victorii ( 33-25 cu Pegasus Tg.Mureș și 27-19 cu CSS 2 Baia Mare) și o remiză ( 24-24 cu CSM București). Devansată la golaveraj de CSM, Chimia a jucat în semifinale cu Corona Brașov. Sâmbătă, în semifinale, echipa pregătită de Nicoleta Lazăr a condus la pauză cu 18-15, dar, la final a cedat cu 28-31.

Energetic a încheiat faza grupelor de la Sf.Gheorghe tot pe locul 2, cu o victorie (30-20 cu CSS Bacău), o remiză (27-27 cu Drobeta Tr.Severin) și un eșec (20-27 cu Corona Brașov).  Egalul cu Drobeta a fost suficient pentru echipa pregătită de Ionel Gheorghe și Stăncuța Guiu să devanseze un un punct echipa severineană și să meargă în semifinale de pe locul 2. În semifinale, sâmbătă, Energetic nu a avut șanse în disputa cu CSM București, pierdută cu 23-29.

Astfel, în finala mică a Campionatului Național s-au înfruntat duminică cele două echipe vâlcene. Chimia a câștigat categoric disputa cu Energetic  pentru medalia de bronz, scor 29-15. Organizatorii au acordat și premii individuale. Astfel, fiica Simonei Gogârlă, Alicia (Chimia) a fost golghetera turneului, dar a fost desemnată și cea mai buna jucătoare a campionatului, iar cea mai buna apărătoare a fost aleasă Andreea Ailincăi (Chimia).

”Puteam să jucăm finala dacă câștigam grupa, am condus tot meciul cu CSM și am avut ghinion fantastic, am fost egalate la ultima fază și am fost pe locul 2 la golaveraj. Dacă câștigam grupa, jucam în semifinale cu Energetic și era altceva.  Îmi felicit echipa, iar săptămâna viitoare,  tot la Sfântu Gheorghe, avem turneul final la junioare II, sperăm și atunci la o medalie” a declarat antrenoarea Chimiei, Nicoleta Lazăr.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *