Suprafeţele întinse acoperite cu pădure din zona montană a judeţului Cluj sunt cum nu se poate mai potrivite pentru pasionaţii de vânătoare şi pescuit. Pădurile din vestul şi sud-vestul judeţului, dar şi suprafeţe mai restrânse din zona de deal şi podiş, precum şi zona agricolă întinsă au asigurat condiţii optime de dezvoltare pentru diferite specii de animale sălbatice şi constituie un valoros fond cinegetic.

Pasionaţii de vânătoare trebuie să ştie faptul că în judeţul Cluj se pot vâna, cu respectarea condiţiilor şi perioadelor legale atât ursul carpatin (Ursus arctos), mai ales în pădurile Masivului Vlădeasa, dar şi cerbul carpatin (Cervus elaphus carpaticus), în zona Masivului central al Bihorului şi în Muntele Mare. Se mai întâlneşte aici şi căpriorul (Capreolus capreolus), numeroase exemplare existând în pădurile din întregul judeţ. Jderul (Martes martes) se poate vâna în majoritatea pădurilor, iar mistreţul (Sus scrofa) populează pădurile de foioase, şi chiar pe cele de răşinoase. În jumătatea estică a judeţului poate fi vânată şi potârnichea (Perdix perdix), prepeliţa (Coturnix coturnix), fazanul (Phasianus colchicus), etc. Tot timpul anului vânătoarea este permisă pentru lupi, pisici sălbatice, vulpi, dihori, precum şi pentru alte păsări răpitoare neocrotite de lege.

 

CITIŢI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBIECTIVELE ŞI EVENIMENTELE TURISTICE DIN JUDEŢUL CLUJ VIZITÂND SITEUL WWW.CNIPTCLUJ.RO SAU PAGINA FACEBOOK CNIPT CLUJ.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *