La finele acestei săptămâni, în data de 9 şi 10 iunie, la Tomşani va avea loc a 48-a ediţie a Festivalului „Fagurele de Aur”.

Manifestarea este organizată de Primăria comunei Tomşani, fiind un prilej de adunare a sute de vizitatori dornici să deguste şi să achiziţioneze sănătoasele produse apicole etalate direct de apicultorii din comună şi din zonele învecinate, care participă la această sărbătoare tradiţională pentru a-şi promova producţia de miere.

Sâmbătă, în prima zi a evenimentului, de la ora 9.30, copiii din localitate vor susţine competiţii la mai multe discipline sportive, iar cei mai buni vor fi premiaţi, pentru ca, seara, în satul Foleştii de Jos, să aibă loc o discotecă în aer liber. Duminică, 10 iunie,  începând cu ora 13.00, evenimentul va debuta cu o slujbă religioasă, după care primarul Dumitru Pearcu le va ura bun venit participanţilor la sărbătoare, va prezenta invitaţii şi vor avea loc scurte alocuţiuni. După momentele oficiale, tomşănenii şi invitaţii lor vor avea parte de un spectacol cultural-artistic la care participă solişti, grupuri şi ansambluri folclorice. Pe scena amenajată pe platoul Lunca cu Pelin  vor urca pe scenă:   Grupul Haiducii  din Amărăşti, Ansamblul Moştenitorii din Pietrari, Grupul de copii Nedeiţa şi Ansamblul Nedeiţa  din Tomşani. Ca de fiecare dată, în cadrul evenimentului va avea loc un program de prezentare şi desfacere a produselor apicole şi a derivatelor, dar şi a produselor farmaceutice: „Festivalul „Fagurele de Aur” a devenit o tradiţie care se moşteneşte din anul 1970, o datorie a noastră, pe care trebuie s-o ducem mai departe. În comunitatea noastră sunt foarte mulţi apicultori de seamă, cu ambiţie şi mândrie, care păstrează tradiţia, lăsând-o moştenire copiilor. Ocupaţia se dovedeşte a fi din ce în ce mai profitabilă, iar acest lucru se vede prin bunăstarea gospodăriei”, a apreciat primarul comunei Tomşani, Dumitru Pearcu.

Tot în cadrul acestui eveniment va fi organizată şi o expoziţie cu tema „Apicultura şi produsele ei”. În încheiere va avea loc un concert folcloric susţinut de  Constantin Enceanu şi Petrică Mâţu Stoian, doi îndrăgiţi cântăreţi de muzică populară din România.

Dumitru Pearcu este primar de-o viaţă în fruntea administraţiei locale Tomşani şi, de 28 de ani, de când ocupă această funcţie, a reuşit să se facă remarcat ca fiind unul dintre cei mai destoinic  primari datorită proiectelor implementate, dar şi prin relaţia foarte bună pe care a o are cu cetăţeanul reuşind de fiecare dată, prin majoritatea voturilor, să fie reales în funcţia de primar al localităţii Tomşani pentru al optulea mandat: „Eu nu am făcut în comună decât ceea ce era necesar pentru comunitate. Orice problemă pusă pe masă pentru mine întotdeauna a reprezentat o datorie, o sarcină pe care trebuie neapărat să o rezolv”, afirmă primarul Dumitru Peracu

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *