Gheorghe Drăghici: „Nici un guvern nu a avut un program ferm pentru combaterea sărăciei”

 

 

Dezamăgit de politică şi de politicienii de astăzi, primarul din Roeşti, Gheorghe Drăghici spune că nu-l interesează acest lucru: „Politică fac o singură lună, şi anume o dată la patru ani. Eu sunt prieten cu toată lumea, indiferent din ce partid face parte. Atunci când vin în comună sunt obligat, prin bunul-simţ şi prin creşterea mea să stau de vorbă cu toată lumea, nu contează partidul. Politica este urâtă, nu este corectă, nu-i o disciplină reală, aşa cum este matematica. O astfel de disciplină, care urcă şi coboară, nu este bună. Ar trebui să fie corectă, să meargă pe o linie ascendentă, altfel nu vom face nimic. Cum remarcăm toţi, nimeni nu vine cu un program, toţi fac la fel. În cei 27 de ani, de când conduc destinele localităţii Roeşti, nici un guvern nu a venit cu un program ferm pentru combaterea sărăciei în localităţi şi rezolvarea problemelor din educaţie şi sănătate”, a subliniat Gheorghe Drăghici.

 

Drumul comunal care duce spre staţia de reciclare a deşeurilor se va asfalta

 

Administraţia locală din Roeşti are ca obiectiv în această perioadă asfaltarea drumului comunal care duce la staţia de reciclare a deşeurilor. Investiţia este finanţată cu fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării. Proiectul este în faza de verificare tehnică în vederea încheierii proiectului tehnic, urmând etapa licitaţiei, în vederea desemnării constructorului: „Proiectul este foarte greu de executat, fiindcă drumul este de pământ. Va fi un drum cu două linii de circulaţie, cu rigole carosabile, destul de solid, special construit pentru maşinile de tonaj greu, pe o lungime de 3,5 kilometri. În cadrul proiectului sunt introduse şi lucrări de modificare a traseului reţelei de apă, acolo unde se va impune, dar şi construirea unui pod. Din calculele noastre, în toamna acestui an ar trebui să înceapă investiţia, asta numai dacă nu vom avea contestaţii”, a declarat Gheorghe Drăghici.

Tot prin Ministerul Dezvoltării, administraţia locală din Roeşti mai are depus un proiect nefinanţat deocamdată, care cuprinde în primă fază asfaltarea unui drum pe o lungime de 7,9 kilometri, în cadrul căruia vor fi asfaltate în final 16 drumuri. Primarul spune că proiectul are toate şansele să prindă finanţare fiindcă, în urma licitaţiei, banii care vor rămâne necheltuiţi se vor aloca proiectelor în aşteptare: „Dintre cele patru proiecte depuse, doar un singur proiect a prins finanţare. Pe lângă aceste proiecte de asfaltare a drumurilor comunale am mai depus două proiecte, pentru amenajarea a două baze sportive de dimensiuni mici, cu teren sintetic. Cu acest proiect, de 7,9 kilometri închidem tot ceea ce înseamnă infrastructură în localitate”, a subliniat primarul Gheorghe Drăghici.

 

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *