Ministrul Ioan Deneş, la Călimănești, de Ziua Silvicultorului: „Mi-aș dori ca și biroul meu să fie adâncul pădurii, să nu mai aud „trilul” telefoanelor, ci cântul păsărilor”

Pe 7 iunie a.c., peste 300 de silvicultori din toată țara s-au reunit la Călimăneşti, la Centrul Expozițional de la Seaca, pentru a sărbători cea de-a XXVIII-a ediție a Zilei Silvicultorului. Evenimentul a fost organizat de directorul Direcției Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, în colaborare cu primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu. Invitat de seamă a fost chiar ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneş. Alături de silvicultori, au mai fost prezenţi la eveniment şi Ilie Covrig-secretar de stat, Nicolae Barbu- vicepreședintele Asociației Forestierilor din România, Adrian Crețu – președintele Asociației administratorilor de păduri din țară, Florian Marin – prefectul județului Vâlcea, Ciprian Bahonțu – director Regia Națională a Pădurilor Romsilva, dar şi parlamentarii vâlceni PSD şi autorităţile publice judeţene.

 

Ioan Deneş: „Mi-aș dori ca și biroul meu să fie adâncul pădurii, să nu mai aud „trilul” telefoanelor, ci cântul păsărilor”

 

Deschiderea evenimentului a fost făcută chiar de invitatul de seamă, ministrul Apelor şi Pădurilor Ioan Deneş, care le-a mulţumit tuturor pentru invitaţie dar şi pentru interesul acordat acestei frumoase meserii, menţionând faptul că, pentru prima dată, Ziua Silvicultorului s-a sărbătorit în 1991, tot la Călimăneşti: „Am venit, azi, aici, pentru a vă spune personal că apreciez tot ceea ce faceți și pentru a vă mulțumi pentru munca depusă pentru ocrotirea și îngrijirea pădurilor. Omenirea solicită pădurea mai mult ca niciodată, pe toate cele trei paliere: economic, de securitate și recreativ. Așa cum știți, fondul forestier al României are o suprafaţă de peste 6,5 milioane de hectare, ceea ce reprezintă 27,3% din teritoriul ţării. România păstrează importante suprafeţe de păduri naturale şi virgine iar unele dintre acestea au valoare unică și sunt incluse în arii protejate. Silvicultorii au un rol foarte important și în ceea ce privește exploatarea pădurii ca resursă esențială în dezvoltarea României. Din nefericire, unii cetățeni și activiști de mediu au o imagine deformată asupra activității dumneavoastră. Ei nu pricep sau poate nu vor să priceapă că pădurea este una din resursele importante ale țării și ea trebuie exploatată, atât în folosul proprietarului de drept, cât și în interesul societății. Cei care critică acest aspect nu vor să vadă că primăvara și toamna se fac plantări pe suprafețe vaste. Iar la cea de a 28-a aniversare a Zilei Silvicultorului, tuturor semenilor noștri care s-au dăruit acestei profesii le urez multă sănătate, îi asigur de toată susținerea mea și le doresc cât mai multe realizări pe plan personal și profesional! În ce mă privește, uneori îi invidiez. Mi-aș dori ca și biroul meu să fie adâncul pădurii, să nu mai aud „trilul” telefoanelor, ci cântul păsărilor”, a fost mesajul transmis de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, la întâlnirea de la Călimăneşti.

 

Totodată, prefectul județului, Florian Marin a apreciat munca depusă de silvicultori şi le-a urat „La mulţi ani” în meseria pe care şi-au ales-o: „Am avut șansa, în decursul timpului, dar mai ales în prezent să cunosc directorii Direcției Silvice. Domnul Mihăilescu este un profesionist în domeniu. Am participat și eu la două împăduriri și n-ar strica să existe o altă viziune în educație. Dar pentru că este o zi de sărbătoare, le doresc silvicultorilor numai împliniri”, a spus prefectul județului Vâlcea. Au mai luat cuvântul şi primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, care le-a vorbit celor prezenți despre oportunitățile orașului Călimăneşti ca şi destinaţie turistică, înconjurată de păduri şi frumuseţi naturale menite să bucure turistul şi să-i ofere un sejur relaxant în staţiunea Călimăneşti.

 

Ramona BĂLTEANU

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *