Flacăra, pregătită de promovare!

Flacăra a terminat Superliga neînvinsă, după victoria din ultima etapă, 3-2 la Călimănești și așteaptă cu mare încredere barajul de promovare în Liga a III-a, contra echipei Rapid Buzescu (Teleorman).

În ultimul joc înaintea dublei de baraj cu Rapid Buzescu, Flacăra a aliniat la Călimănești cu echipă experimentală, jucătorii de bază fiind protejați și evoluând doar câte o repriză. În plus, Matache, Dinu și Verdeș nu au evoluat deloc.

Cozia avea nevoie de o victorie pentru a termina campionatul județean pe locul 2, dar echipa lui Vasile Ilinca nu a avut nicio șansă, juniorul Simeanu (FOTO) fiind omul meciului, prin cele trei goluri. Cozia a avut prima mare ocazi, prine Ceapapă, dar Horezu a rezolvat soarta jocului din prima repriză, când juniorul Ionuț Simeanu a reușit o dublă. Oaspeții au deschis scorul în minutul 19 după o acțiune pe flancul stâng, iar pasa nigerianului Samson a fost finalizată de Simeanu. Apoi, în minutul 31, Nistor a centrat și juniorul Flacărei a marcat cu capul.

Partea secundă a a adus trei ocazii mari ale Coziei. Golul gazdelor a venit în minutul 75, când Ceapă a scăpat singur cu portarul junior Oțăt și a înscris frumos, cu o scăriță. Adi Popa putea aduce desprinderea pentru Horezu, șutul său puternic din careu fiind salvat de juniorul Buzilă.

În minutul 83, centralul Iulian Mihai a arătat direct două cartonașe roșii pentru gazde, lui Ceapă și Al.Ștefan. La o fază banală, un fault acordat pentru gazde, Ceapă a primit direct roșu pentru că a înjurat arbitrul, apoi Al.Ștefan l-a urmat la cabine pentru proteste.  În minutul 86 s-a făcut 1-3, juniorul Ionuț Simeanu reușind un hattrick de moral pentru baraj. Rămasă cu doi oameni mai puțin pe teren, Cozia a mai marcat o dată prin Marinel Ciocotoiu, acesta reușind un eurogol, șut superb sub bară de la 25 de metri.

Campioană detașată în Vâlcea, Flacăra Horezu va întâlni în dublă manșă de baraj de promovare pe Rapid Buzescu (Teleorman). Manșa tur este programată la Horezu, sâmbătă, 16 iunie, ora 18.00, iar returul pe 23 iunie,ora 17.30, în Teleorman. Rămas fără nicio echipă profesionistă de fotbal în primele trei ligi, județul Vâlcea are șansa să fie reprezentat sezonul viitor la Liga a III-a de Flacăra Horezu, în cazul dorit în care formația pregătită de Adrian Popa va reuși promovarea.

 

Cozia Călimănești – Flacăra Horezu 2-3 (0-2)

Au marcat: Ceapă 75, Ciocotoiu 89 /Simeanu 19, 31, 87

Flacăra Horezu: Oțăt – Gheorghescu, Scheau, Vadu, Samson (Covalschi 46) – Nistor (Precup 46), Ov.Popescu – Georgescu (Ad.Popa 46), Simeanu, Stănică – Oprescu (Coconu 76). Antrenor: Adrian Popa

Cozia: Buzilă – I.Săraru, Al.Ștefan, Lăzărescu, Mazilu – Marinescu (Jura 86), Duca – Ceapă, Ciocotoiu, L.Săraru – Răcăreanu (Schinteie 46). Antrenor: Vasile Ilinca

 

Căpitanul Nistor: ”Avem 75% șanse de promovare”

După ce a pierdut două baraje de promovare cu Flacăra, căpitanul echipei din Horezu, Raul Nistor nu concepe ca, din sezonul următor, formația din Treapt să mai lipsească din Liga a III-a. ”Este meciul anului pentru noi, pentru mine este al patrulea baraj, am câștigat unul cu Lăpușata, am pierdut două cu Horezu, este o provocare și vreau nepărat să promovăm. Am muncit un an întreg, am avut un parcurs aproape perfect în Superligă, mai puțin jocul cu Dăești, trebuie să încununăm tot acest parcurs cu promovarea. Cred că avem 75% șanse de promovare, avem o echipă cu mare experiență și trebuie să câștigăm cu Buzescu. Se poate decide promovarea chiar din tur, important este să nu luăm gol, pentru că sigur vom marca de 2-3 ori. Sunt convins că o să vină multă lume, în oraș toată lumea este interesată de echipă!” a afirmat Raul Nistor.

 Adrian Popa: ”Cei care cred că vom avea un baraj ușor, se înșală!”

La debutul în cariera de antrenor, Adrian Popa a avut un sezon excelent cu Flacăra Horezu și  îl poate transforma în unul perfect, dacă reușește promovarea în Liga a III-a.  ”A fost un meci bun în vederea pregătirii barajului, ne-a prins bine jocul de la Călimănești, am întâlnit una din cele mai bune echipe din Superligă. Este important că am câștigat și nimeni nu s-a accidentat. Sper să trecem de Rapid Buzescu, suntem toți concentrați, toată lumea din Horezu își dorește asta, trebuie să reușim. Teleorman are deja trei echipe în Liga a III-a, acolo se investește foarte mult în infrastructură. Cei care cred că vom avea un meci ușor se înșală, dar ne dorim să promovăm! Va fi un program normal săptămâna aceasta, nu va fi nimic special, vom intra în cantonament cu o zi înaintea meciului. Important este să fim toți sănătoși, concentrați și să avem atitudinea potrivită pentru promovare” a declarat antrenorul-jucător de la Flacăra, Adrian Popa.

Ionuț Simeanu: ”Avem valoare și suntem grup unit”

După cele trei goluri marcate cu Cozia, atacantul Flacărei, Ionuț Simeanu se gândește doar la promovare, dar este superstițios și nu vrea să se lanseze în pronosticuri.  ”A fost un meci bun pentru noi cu Cozia, un antrenament bun, sperăm să promovăm și să ne bucurăm în această vară. Mă bucur pentru hattrick, am mai marcat trei goluri în iarnă, în jocul cu SCM. Este o mândrie că am terminat neînvinși, asta înseamnă că avem valoare și suntem un grup unit” a explicat Ionuț Simeanu.

 Primarul Sărdărescu cheamă lumea în Treapt!

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu invită toți iubitorii de fotbal la meciul tur de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, care este programat pe 16 iunie, ora 18,00, în Treapt. „Lansam apelul către toți iubitorii de fotbal din județ  de a participa alături de noi pe stadionul Treapt din orașul Horezu, la desfășurarea manșei tur a barajului cu Buzescu. Sperăm să obținem un rezultat bun la meciul tur de acasă, astfel încât, la meciul retur, să putem obține promovarea în Liga a III-a”, ne-a declarat primarul orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Bobi Verdeș intră la baraj!

După ce nu a evoluat în ultimele săptămâni după o accidentare suferită în jocul cu Dăești, atacantul Flacărei, Bobi Verdeș ar putea reveni chiar sâmbătă, în prima manșă a barajului cu Rapid Buzescu. Verdeș a reluat săptămâna trecută alergările ușoare, iar în această săptămână se va antrena probabil normal. ”Vom cu siguranță la baraj” a asigurat golgheterul Flacărei sâmbătă, după jocul de la Călimănești. ”Ne dorim mult ca Bobi să joace cu Rapid Buzescu, este un jucător de valoare, cu experiență, ne-ar ajuta mult” a anunțat și antrenorul Adrian Popa. Dacă recuperarea lui Verdeș nu va decurge normal în zilele viitoare, cel mai probabil, vârf împins va trece Adrian Popa.

Echipă probabilă Flacăra: Matache – Samson, Scheau, Dinu, Covalschi – Precup, Nistor – Ad.Popa, Simeanu, Georgescu – Verdeș.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *