Modernizarea ştrandului Ostroveni, o investiţie păguboasă, departe de a fi terminată
  • Gutău a reziliat contractul cu firma Delta ACM, care a câştigat lucrarea pentru modernizarea Bazei de Agrement Ostroveni

Pentru a putea continua lucrările de modernizare a Bazei de Agrement Ostroveni, Primăria Râmnicului a luat decizia de a rezilia contractul cu firma constructoare, Delta ACM 93 Bucureşti. Gutău susţine că a preferat să taie răul de la rădăcină, să ceară o expertiză şi apoi să se apuce de reproiectarea lucrărilor rămase de executat la bazinul de înot. Până la finalizarea lucrărilor ar mai putea dura, însă, doi-trei ani.

 

 Primăria a apelat la instanţă pentru a scăpa de firma constructoare

 

Primăria Râmnicului a apelat la instanţă după ce compartimentul juridic nu a fost de acord cu prelungirea contractului de execuţie până la finalizarea lucrării pentru firma Delta ACM 93 Bucureşti: „Contractul cu firma constructoare a expirat în luna octombrie a anului trecut, iar noi am somat, prin intermediul instanţei, ca firma să plătească pentru că s-au înregistrat lucrări care nu sunt făcute aşa cum trebuie. După ce au aflat că au primit acel certificat negativ, de a nu participa la licitaţie, au venit la noi cu o contraofertă prin care se obligă să facă lucrarea până în decembrie, iar noi să revenim asupra deciziei. Am consultat aparatul juridic al primăriei. Eu iniţial mă gândeam să fiu de acord, pentru că, dacă lucrarea nu va fi gata până în decembrie se vor pierde cei 400.000 de euro primiţi deja de la Uniunea Europeană. Altfel, noi va trebui să facem expertiză, să scoatem la licitaţie din nou proiectarea la ce mai este de executat, apoi lucrarea efectivă, şi acest lucru va dura. Deci, până în luna martie a anului viitor nu vom termina nici proiectarea. Asta înseamnă că va mai dura doi-trei ani până se va finaliza lucrarea”, spunea primarul Râmnicului, Mircia Gutău, în momentul în care compartimentul juridic a decis să apeleze la instanţă. Iată că instanţă de judecată le-a dat dreptate specialiştilor din primărie, iar lucrările de modernizare au fost stopate.

 

Gutău: „Plătim peste 100 de milioane pe lună să scoatem apa infiltrată din bazinul acoperit”

 

Potrivit spuselor primarului Mircia Gutău, primăria face acum demersurile pentru expertiza şi pentru a ţine o nouă licitaţie în vederea finalizării obiectivului de investiţii de la ştrand: „Acest proiect ne-a creat mari belele, a fost un proiect greşit, prost făcut de la început. Am preferat să tăiem răul de la rădăcină, să reziliem contractul cu constructorul, pentru că sunt infiltraţii în permanenţă. Vreau să vă spun că la ştrand avem staţii de pompare şi scoatem apa infiltrată la bazinul acoperit. Ne costă 100 de milioane (lei vechi – n. red.) pe lună să scoatem apa. Este un proiect prost întocmit, început în perioada fostei administraţii”, a declarat, la ultima sa conferinţă de presă, din 15 iunie 2018, Mircia Gutău. Edilul a mai precizat că a apelat pentru expertiză la o firmă care a participat la construcţia barajelor de pe râul Olt şi aşteaptă o soluţie de la aceasta.

 

Un proiect european plătit din banii râmnicenilor

 

Modernizarea bazei de agrement din Ostroveni se anunţa o investiţie care avea să revitalizeze turismul din Râmnicu Vâlcea, creând o infrastructură de agrement acvatic în valoare de peste 7 milioane de euro, din care 50% fonduri de la Uniunea Europeană. În data de 23 ianuarie 2015, Primăria Râmnicului a semnat contractul pentru „Reabilitarea şi modernizarea bazei de agrement Ostroveni în Municipiul Râmnicu Vâlcea” cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Proiectul, în valoare de 31,9 milioane de lei presupunea acoperirea, reabilitarea şi modernizarea bazinului nr. 1 prin construirea unei clădiri care să cuprindă toate spaţiile necesare desfăşurării unei funcţiuni de agrement în condiţii moderne, respectiv: bazine, saună, grotă salină, sală de fitness, vestiare, grupuri sanitare, cafenea şi spaţii tehnice. Totodată, proiectul mai cuprindea reabilitarea spaţiilor verzi din incintă şi a aleilor pietonale, lucru realizat în mare măsură. După trei ani de tărăgănări, proiectul este pe jumătate realizat, iar după ce a fost reziliat şi contractul cu firma constructoare, cel mai probabil, municipalitatea va trebui să returneze şi cei 400.000 de euro primiţi deja de la Uniunea Europeană. Astfel, proiectul nu numai că se dovedeşte a fi unul neinspirat, dar va fi plătit din buzunarele râmnicenilor.

 

Ramona BĂLTEANU

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *