MISIUNEA UNIVERSITĂŢII TEHNICE DE CONSTRUCŢII BUCUREŞTI

Pornind de la dimensiunea socială a învăţământului superior şi de la nevoia societăţii de a beneficia de servicii educaţionale şi de cercetare de calitate în domeniul construcţiilor pentru dezvoltarea sa sustenabilă, misiunea fundamentală asumată de către Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB) este aceea de a fi un centru naţional de formare a noilor generaţii de specialişti şi de cercetare ştiinţifică performantă în domeniul construcţiilor.

 

VIZIUNEA UTCB

 

Viziunea UTCB este promovarea excelenţei în educaţie şi cercetare, prin transformarea într-o universitate de cercetare avansată şi educaţie în domeniul construcţiilor, care să devină un reper şi un partener redutabil la nivel naţional, european şi internaţional pentru universităţi, institute şi centre de cercetare, pentru mediul corporatist şi pentru societate.

Pentru educaţie, viziunea obligă, în principal, la finalizarea procesului Bologna prin armonizarea completă a studiilor de licenţă, masterat şi doctorat şi integrarea definitivă în spaţiul european al învăţământului superior (http://www.ehea.info/).

Pentru cercetare, viziunea impune selectarea şi susţinerea direcţiilor prioritare de cercetare pentru UTCB în vederea integrării complete în spaţiul european al cercetării (http://ec.europa.eu/research/era/index_en.htm).

Planul strategic pentru perioada 2016 – 2020 vizează, în ansamblul său, dezvoltarea generală a Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (UTCB), creşterea accentuată a vizibilităţii universităţii la nivel naţional şi internaţional, creşterea eficacităţii şi eficienţei serviciilor de instruire a studenţilor şi a performanţei în cercetarea ştiinţifică.

 

 

Pe www.utcb.ro puteţi citi informaţii complete despre oferta educaţională şi facilităţile oferite de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

Pentru înscrieri la această universitate vă invităm să accesaţi site-ul universităţii, www.utcb.ro sau http://www.admitereonline.ro/utcb.

 

Sursa informaţiilor: www.utcb.ro, www.adminitereonline.ro.01

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *