După victoria categorică din manșa tur a barajului de promovare, scor 8-0 cu Rapid Buzescu, Flacăra s-a impus și sâmbătă. în returul din deplasare, scor 1-0.

Horezenii nu mai aveau nicio emoție în privința promovării, după scorul fluviu realizat în prima manșă, scor 8-0, o diferență imposibil de surmontat. Meciul retur, de la Buzescu a fost unul mai echilibrat față de cel din Treapt. De la Flacăra au lipsit și doi jucători de bază, Fane Covalschi și Bobi Verdeș, care au fost accidentați și nu au forțat la retur.

Singurul gol al partidei a căzut în minutul 58, după o diagonală trimisă de Vladu către  Adrian Popa, care a scăpat singur cu portarul și a marcat.  Astfel, cu scorul general de 9-0, Flacăra promovează în Liga a III-a, fiind neînvinsă în acest sezon, în care a disputat 34 de jocuri (32 în campionatul județean și două de baraj)!

La primul an ca antrenor, Adrian Popa a reușit o performanță importantă. ”Nu mai aveam emoții în privința promovării după acel 8-0, dar am tratat meciul serios, am vrut să câștigăm din nou pentru suporterii noștri, care au venit în număr mare și la Buzescu.  Ne bucurăm împreună de acest moment frumos, toți cei care am pus umărul la această promovare” a declarat antrenorul-jucător Adrian Popa.

Florin Matache este convins că echipa din Horezu va face o figură frumoasă și în Liga a III-a. ”Este un vis împlinit, ne bucurăm că am câștigat și returul, acest fapt demonstrează că la Horezu avem jucători de valoare, care tratează serios fotbalul, dovadă aceste rezultate foarte frumoase. Am tratat meciul retur la fel de serios ca turul, am vrut să câștigăm și la Buzescu, să avem un parcurs aproape perfect, am făcut doar un egal în campionat, cu Dăești. Am realizat ce ne-am propus și pe același nucelu de jucători și completarea lotului acolo unde este nevoie de dubluri, eu zic că vom face o treabă foarte bună în Liga a III-a” a anunțat portarul Florin Matache.

Atacantul Bobi Verdeș se aștepta ca Flacăra să nu aibă emoții în dubla manșă cu Buzescu (Teleorman). ”Diferenta dintre noi și Buzescu a fost mare, suntem la alt nivel față de ei. Noi suntem jucători de prima ligă, care facem antrenamente zi de zi. Fără antrenamente, Buzescu nu pot fi la nivelul nostru. Apoi mai este si valoarea, în tur fost un joc la discreția noastra. Diferența e mare din toate punctele de vedere. Am câștigat la Buzescu, cu toate că au mai fost schimbări. Ne-am atins obiectivul”, a spus atacantul vâlcean.

La revenirea la Horezu, toată echipa a sărbătorit alături de suporteri în centrul orașului. Flacăra a mizat în acest sezon pe jucători cu mare experiență din afara județului, precum Matache, Dinu, Verdeș, Covalschi, Precup, Șcheau, dar și pe localnici precum Ad.Popa, Nistor, Georgescu, Simeanu, Ov.Popescu, Stănică sau nigerianul stabilit la Vâlcea, Samson. Având stabilitate financiară asigurată de Primăria Horezu, Flacăra se anunță o echipă de luat în seamă în viitorul sezon al Ligii a III-a.

Flacăra: Matache (Hârșu) – Scheau (Gheorghescu), Vladu, C.Dinu, Samson – O. Popescu, Precup – Georgescu, Nistor (Oprescu), Ad. Popa – Simeanu (Stănică).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *