Naționala de cadete a României a câștigat trofeul Carpați, competiție de pregătire desfășurată zilele trecute la Cluj Napoca.  Micile tricolore  au obținut trei victorii din tot atâtea jocuri, cu Turcia, Muntenegru și Austria și a reușit cel mai bun rezultat din cele patru naționale ale României care au participat la Trofeul Carpați.

Vâlcea este reprezentată la naționala de cadete de antrenorul secund Mia Rădoi (HCM Rm.Vâlcea) și jucătoarele Corina Lupei, Valentina Ion, Andreea Țîrle (Centrul Național de Excelență), Ana Stana, Alicia Gogârlă (Chimia). MVP-ul trofeului a fost aleasă extrema stânga Corina Lupei de la CNOE Vâlcea. După jocurile bune din acest an, pivotul Țîrle este în atenția lui Carmen Amariei, antrenorul de la naționala Under 18. În perioada 1-7 iulie, naționala de cadete va merge în Suedia, unde va participa la un turenu de calificare la Festivalul Olimpiac al Tineretului European.

”A fost un turneu benefic, ne-a pus probleme Austria, dar fetele au jucat bine. Ne-am pregătit pentru Openul din Suedia, unde primele șase echipe se vor califica la Olimpiada Fote de anul viitor, de la Baku. Avem o generație foarte bună și ar trebui să mergem mai departe, ne este greu să facem primii șapte sau chiar și lotul de douăzeci” a declarat Mia Rădoi, antrenor secund la naționala de cadete, dar și la HCM Rm.Vâlcea.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *