În zona Cheilor Turzii în secolul al XVI-lea este atestată documentar o vatră monahală. În anul 1601, capul lui Mihai Viteazul (1595-1601) este adus la Mănăstirea „Schimbarea la Faţă”, unde se oficiază o slujbă de prohodire.

Generalului Bucov salvează mănăstirea de la distrugere în urma unei înţelegeri potrivit căreia călugării asigurau şcolarizarea copiilor din satele învecinate.

În epoca modernă, după anul 1997, în acea zonă s-a reluat tradiţia vieţii monahale prin ridicarea unei noi mănăstiri de călugări. Astăzi, mănăstirea este una dintre cele mai importante din Transilvania. În timpurile de asuprire etnică şi religioasă, ea a reprezentat cultura românească şi a ţinut aprinsă flacăra credinţei şi a şcolii naţionale româneşti, în strânsă legătură cu celelalte provincii româneşti libere. În aceste locuri s-a scris o filă de istorie, din păcate necunoscută de foarte mulţi credincioşi. Dacă veţi alege mănăstirea ca loc de reculegere vă veţi putea găsi aici liniştea sufletească, în mijlocul naturii.

 

CITIŢI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBIECTIVELE ŞI EVENIMENTELE TURISTICE DIN JUDEŢUL CLUJ VIZITÂND SITEUL WWW.CLUJTOURISM.RO SAU PAGINA FACEBOOK CLUJ TOURISM .

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *