Este situată pe versantul sudic al dealului „La Ţigle”, pe raza comunei Suatu, din Câmpia Transilvaniei. Pentru a ajunge aici nu trebuie să parcurgeţi decât 25 de kilometri de la Cluj-Napoca. Rezervaţia este accesibilă pe drumurile naţionale 1C (Cluj-Napoca – Apahida) şi 16 (Apahida – Suatu), şi ocupă o suprafaţă de 4 hectare. Numărul apreciabil de plante xerofile pontice, pontico-mediteraneene şi unele endemice dintre cele mai interesante, adevărate comori botanice au atras atenţia oamenilor de ştiinţă încă din anul 1911, când au început să fie studiate.

Specia caracteristică pentru această rezervaţie este Astragalus peterfii, identificată până în prezent numai în acest areal, fapt pentru care această „insulă” floristică a fost declarată monument al naturii, fiind ocrotită de lege. Alături de Astragalus peterfii mai sunt cunoscute aici şi alte specii de plante rare, ca Astragalus monspessualanus, Nepeta ucranica, Salvia nutans, Salvia transsilvanica, Stipa lassingiana, Adonis vernalis, Euphorbia gerardiana, precum şi alte elemente de stepă xerofile.

 

CITIŢI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBIECTIVELE ŞI EVENIMENTELE TURISTICE DIN JUDEŢUL CLUJ VIZITÂND SITEUL WWW.CLUJTOURISM.RO SAU PAGINA FACEBOOK CLUJ TOURISM .

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *