Mirajul Oltului, pe ultima sută de metri. Cel mai mare proiect turistic din Călimăneşti va funcţiona începând cu luna iulie

După mai bine de şase ani de la demararea lucrărilor, cel mai mare proiect turistic şi de agrement din judeţul Vâlcea, Mirajul Oltului, din staţiunea Călimăneşti se apropie cu paşi repezi de final. Potrivit spuselor preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu inaugurarea obiectivului ar putea avea loc chiar la sfârşitul lunii iulie. Totodată, şeful judeţului da asigurări că nu va accepta nicio abatere de la proiectul iniţial, iar firma constructoare va trebui să-şi onoreze, la milimetru, toate lucrările prevăzute în contract şi să răspundă, în acelaşi timp, pentru calitatea lucrărilor.

 

 

Consiliul Judeţean a aprobat salariile la Mirajul Oltului: 5.500 lei/lunar pentru şeful Serviciului

 

La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, consilierii au avut de aprobat cuantumul salariilor celor 24 de angajaţi care vor avea grijă ca turiştii să aibă parte de condiţii excelente în noul centru de agrement. Astfel că, şeful Serviciului public de turism, agrement şi servicii va primi lunar o indemnizaţie de 5.529 lei, în timp ce un economist sau un inginer va primi 3.458 lei. În acelaşi timp o asistentă medicală va fi plătită cu 3173 lei, un salvamar cu 2926 lei, un instalator cu 2850 lei, iar un supraveghetor sala fitness cu 2736 lei, în timp ce personalul necalificat va fi plătit cu salariu minim 1900 lei. Cei 24 de angajaţi vor fi împărţiţi pentru administrarea celor două componente ale proiectului” Mirajul Oltului”. Este vorba despre parcul acvatic şi de relaxare, care cuprinde piscină interioară şi exterioară pentru adulţi şi copii, bazine cu apă dulce şi termală, dar şi tobogan, iar în interior se afla o sală de fitness, vestiare cu duşuri şi un grup sanitar. Personalul auxiliar va fi folosit şi pentru administrarea parcului de agrement şi sport din zona Jiblea-Veche, terenurile de tenis, de minifotbal, locurile de joacă şi pontonul şi vaporaşul de pe raul Olt.

 

 

Apa geotermală, o problemă încă nerezolvată

 

În cadrul şedinţei ordinare de la sfârşitul lunii iunie, liberalul Samoil Vîlcu a adus la cunoştinţa consilierilor judeţeni faptul că obiectivul „Mirajul Oltului” va avea probleme în ceea ce priveşte apa geotermală, pe care turiştii doresc să o regăsească în noul centru Spa, proiectul iniţial fiind aprobat cu apă dulce: „Iată-ne aproape de finalizarea lucrărilor la Mirajul Oltului şi speram, ca în luna iulie să putem inaugura acest obiectiv pe care îl avem de şase ani de zile în subordinea CJ. Vom vota şi noi acest proiect, aşa cum am votat toate proiectele care au afectat, în sens pozitiv, judeţul Vâlcea. Mi-e teamă că, aveţi încă o problemă privind apa geotermală. Şi cred că sunt în continuare nelămuriri şi oameni care nu îşi doresc să rezolve situaţia asta şi cred că apa geotermală care este la doar 10 metri de obiectivul nostru, descoperită de Gică Păsat că vreau să ştiţi, dragi consilieri, că obiectivul Mirajul Oltului nu se încălzea cu apă geotermală, ci cu apă normală, iar turiştii nu vin pentru apa normală la Călimăneşti, ci pentru cea geotermală. Şi nici acum nu este rezolvată această problemă”, a declarat Samoil Vîlcu. În replică, administratorul public al judeţului a anunţat că situaţia apei geotermale se va rezolva: „Sunt trei potenţiali furnizori de apă geotermală în zonă, unul nu-şi asumă alimentarea pe 12 luni, altul nu are capacitate, iar cu al treilea suntem în discuţii din punct de vedere tehnic, nu al achiziţiei. Este vorba de Foradex. Soluţia s-a izbit de multe frâne de mână, de lucruri care nu ţin de trecut, ci de planul tehnic. Până la sfârşitul acestei luni (n. red iunie) vom avea această soluţie”.

 

Constantin Rădulescu: „Pentru mine este un coşmar proiectul Mirajul Oltului! Nu voi accepta bătaie de joc şi înşelăciune!”

 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu a dat asigurări că proiectul se va finaliza în această vară şi i-a anunţat public pe reprezentanţii firmei constructoare, Protectchim SRL, că nu va accepta nicio abatere de la planul iniţial şi că lucrările vor trebui finalizate „ca la carte”: „Pentru mine este un coşmar proiectul Mirajul Oltului Mă duc aproape zilnic acolo, mai avem să luăm oamenii noştri să ne ducem să impulsionăm treaba acolo, mă cunosc toţi muncitorii, ne întrebăm de neamuri, stăm în fiecare zi împreună. Credeţi-mă că am ajuns să visez proiectul, deşi nu sunt inginer. Eu nu dau vina pe nimeni, nu vreau să spun aici nişte lucruri dar să să se uite bine la televizor, acum când spun, patronul şi cei care deţin în proprietate firma care lucrează acolo. Vreau să le spun că voi fi ferm şi voi merge până în pânzele albe pentru acest proiect. Pentru că am lucrat ani de zile în construcţii şi aşa cum dvs spuneţi că mergeţi pe acolo şi spuneţi că vedeţi lucruri care nu sunt în regulă, şi eu merg acolo şi ştiu bine unde e şi unde nu e în regulă. De săptămâna viitoare trebuie să înceapă curăţenia, s-a umplut deja o piscină cu apă şi vom face probe la celelalte piscine. Nu voi accepta nici un milimetru de abatere de la planul pe care împreună l-am aprobat în Consiliul Judeţean, nu voi accepta bătaie de joc şi înşelăciune!”, a spus Constantin Rădulescu. Reamintim că, pentru finalizarea acestei investiţii, în septembrie 2016, Constantin Rădulescu a cerut aprobarea consilierilor judeţeni pentru că instituţia pe care o conduce să facă un împrumut de peste 5,5 milioane de lei, perioada de rambursare a sumei respective fiind de până la 20 de ani.

 

Ramona BĂLTEANU

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *