Constantin Rădulescu trage linie, după doi ani de mandat în fruntea Consiliului Judeţean: 172 milioane de euro au fost atraşi pentru dezvoltarea judeţului Vâlcea

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, şi-a făcut bilanţul după doi ani de mandat în fruntea instituţiei. Social-democratul a prezentat, succint, prin intermediul unor declaraţii de presă, activitatea desfăşurată în perioada iulie 2016- iulie 2018, oglindita prin fondurile atrase pentru dezvoltarea infrastructurii judeţene. Peste 8.000 de miliarde lei vechi (172 milioane de euro) au fost alocaţi pentru modernizarea drumurilor, a turismului, a sistemului de sănătate, educaţional sau cultural, pentru ca judeţul Vâlcea să devină cel mai frumos judeţ din România, aşa cum îşi doreşte preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu. Social-democratul nu a vorbit însă despre „nerealizări”, nu s-a plâns de „greaua” moştenire sau despre piedicile întâmpinate în cei doi ani de mandat de când ocupa funcţia de preşedinte.

 

„În această perioadă au fost atrași în Județul Vâlcea 8000 de miliarde lei vechi, aproximativ 172 de milioane de euro. Este vorba de proiecte pe care le-am semnat și care acum se află în diferite stadii. Unele dintre ele le-am încheiat și le-am achitat, altele sunt în procedură de licitații. Una peste alta, avem contracte semnate, acești bani sunt ai Județului Vâlcea. Sunt bani pentru sănătate, bani pentru infrastructură rutieră, bani pentru proiecte mari de infrastructură rutieră. De asemenea, am abordat strategic turismul, cu toate componentele lui, balnear, general, dar și cel monahal. Am promovat proiecte pentru infrastructură, pentru mediu și învățământ, pentru cultură, pentru infrastructură socială”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 

Constantin Rădulescu: „Am atras 110 milioane euro, numai bani europeni”

 

Judeţul Vâlcea se află pe primul loc în atragerea fondurilor europene din regiunea S-V Oltenia. Acest lucru i se datorează şi lui Constantin Rădulescu, cel care a reuşit, împreună cu echipa din Consiliul Judeţean, să acceseze mai multe proiecte pentru modernizarea drumurilor judeţene: „Din fonduri europene, CJ Vâlcea a atras în acești doi ani circa 110 milioane de euro. Sunt bani aduși deja în Vâlcea, pentru că avem contractele semnate. Prin PNDL 2 am atras 45 de milioane de euro pentru infrastructura de drumuri județene, dar și pentru învățământ, pentru că am reușit să finanțăm și Școala Populară de Arte. Sunt bani atrași prin contracte ferme, unele dintre ele s-au și terminat. Am continuat și proiectele pe care le-am găsit aici. Unele dintre ele erau blocate, am reușit să le deblocăm și să le finalizăm, se pot considera proiecte noi. Cu toate aceste le mulțumesc inițiatorilor acestor proiecte. Le mulțumesc, de asemenea, consilierilor județeni care au contribuit prin voturile lor. Am reușit să recuperăm, prin diverse proceduri, de la bugetul de stat, peste 260 de miliarde de lei vechi. Acești bani se vor înveşti în reactualizarea sau conceperea planurilor urbanistice pentru Județul Vâlcea”, a mai spus Rădulescu.

 

O echipă solidă, cheia numeroaselor realizări

 

La ceas de bilanţ, Constantin Rădulescu a ţinut să le mulţumească tuturor persoanelor implicate pentru buna funcţionare a instituţiei pe care o conduce, dar şi membrilor alianţei politice, alături de care a bifat atât de multe realizări în cei doi ani de mandat: „Cu voia lui Dumnezeu și cu ajutorul oamenilor am ajuns în această funcție și am parcurs acești ani. Le mulțumesc vâlcenilor pentru acești doi ani și le mulțumesc anticipat pentru următorii doi ani în care vom face și alte fapte bune. De asemenea, vreau să îi mulțumesc primarului Râmnicului, Mircia Gutău, pentru colaborarea excelentă pe care am avut-o în această perioadă. Sunt doi ani petrecuți împreună cu echipa de vicepreședinți, Valer Tudor şi Adrian Bușu. Și lor le mulțumesc, pentru că formăm o echipă. Și consilierilor județeni le mulțumesc, indiferent de partidul din care fac parte, dar mai ales celor care fac parte din majoritatea de la CJ Vâlcea, PSD, ALDE și PER. Este o majoritate care mi-a oferit prilejul să implementez proiecte ambițioase și curajoase pentru Vâlcea. Nu pot să-i uit pe colegii de la CJ Vâlcea. Când e vorba de Consiliul Județean nu este importantă politică, nu este important partidul din care provin primarii, și lor le mulțumesc pentru colaborare. Îi asigur că voi rămâne în continuare deschis la colaborare. Le mulțumesc și celor doi prefecți cu care am colaborat, Radu Renga și Florian Marin”, a conchis preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *