Dimitrie Goran, elev din Păuşeşti Măglaşi , premiat în cadrul proiectului naţional „Code Kids- copiii fac coding în bibliotecile publice”

 

Dimitrie Goran, ambasador al clubului de coding „The Byte Coders”, care activează în cadrul Bibliotecii Publice „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi a obţinut Premiul I la concursul de eseuri science fiction, propus de Fundaţia Progres în cadrul proiectului naţional „Code Kids-copiii fac coding în bibliotecile publice”.Concursul de creativitate s-a adresat copiilor din grupele de avansaţi Code Kids, care au fost provocaţi să scrie cum văd ei viitorul şi cum pot soluţiona o problemă. În procesul de jurizare s-a ţinut cont de tema aleasă şi complexitatea ei, de estetica eseului şi respectarea cerinţelor de tehnoredactare, creativitate şi succesiunea logică a ideilor. Juriul a fost format din reprezentanţi: Simplon, ETIC, SNSPA, Fundaţia Progress: „Elevul Dimitrie Goran, câştigător a altor două premii în cadrul proiectului „Code Kids-grupa începători” coordonează activităţile clubului de coding din Păuşeşti Măglaşi din luna februarie 2017 şi este plin de entuziasm, când vine vorba de adunările de la club, aşa cum reiese din portretul de ambasador „Code Kids” al lui Dimitrie. „Clubul este pentru Dimitrie o experienţă inedită, socializare, învăţare, distracţie, responsabilitate. La cei treisprezece ani ai săi, Dimitrie îşi asumă succesul sau eşecul oricărei activităţi realizate, căutând mereu cele mai bune soluţii şi răspunsuri în rolul asumat Motto-ul clubului său, caracterizat prin prietenie şi entuziasm ar fi „Step by step”. Apreciază faptul că nu a întâmpinat greutăţi până acum în calitate de ambasador al clubului de coding, având în vedere echipa bună pe care o face cu Antonio Rotaru, celălalt ambasador al clubului „The Byte Coders”, declară Ioana Goran, bibliotecar în cadrul Bibliotecii Publice „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi.

Dimitrie Goran: „Lucrul în echipă este ca o oportunitate care mă ajută să transform lucrurile comune în lucruri de valoare”

Proiectul „Code Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice” are ca scop crearea unei mişcări de coding şi STEM în care copii, tineri şi bibliotecari din mediul rural şi urban mic îşi dezvoltă competenţele digitale şi se implică în viaţa comunităţii din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative: „Lucrul în echipă este ca o oportunitate care mă ajută să transform lucrurile comune în lucruri de valoare”, afirmă Dimitrie Goran.

„Prin activităţile de formare şi atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunităţile sale de dezvoltare şi învăţare, astfel încât peste 2000 de copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani să fie încurajaţi să se implice activ şi chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Prin acest proiect, Fundaţia Progress îşi propune să faciliteze un program pe termen lung de formare în competenţe digitale pentru copiii aflaţi în mediile rural şi urban mic mai izolate, printr-o abordare tip actionlearning. Importante centre de învăţare pe tot parcursul vieţii şi de inovare socială, bibliotecile au un rol central pentru învăţarea tehnologiei şi utilizarea Internetului într-un mod practic de către grupuri vulnerabile”, afirmă Ioana Goran, bibliotecar în cadrul Bibliotecii Publice „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *