Dumitru Blejan: „Pentru dezvoltarea localităţii niciodată nu am pus pe primul plan ideologia politică”

Administraţia locală din Scundu împreună cu Primăria Orleşti au iniţiat împreună un proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 6 milioane de euro, care a presupus înfiinţarea unei reţele de apă, asfaltarea unor drumuri comunale şi construirea unui cămin de bătrâni: „Pentru dezvoltarea localităţilor, eu şi colegul meu niciodată nu am pus pe primul plan ideologia politică, dimpotrivă, noi suntem primari, administrăm cele doua UAT, iar împreună am realizat acest proiect, singurul proiect din judeţ prin care am reuşit să atragem 6 milioane de euro, cea mai mare valoare pentru înfiinţarea reţelei de apă, canalizare pentru cele două localităţi, asfaltare drumuri comunale în localitatea Orleşti şi construirea unui cămin de bătrâni în localitatea Scundu. Proiectul s-a finalizat, iar reţeaua de apă înfiinţată prin acest proiect european deserveşte cele două localităţi” afirmă primarul din Scundu

Cele două localităţi şi-au înfiinţat împreună inclusiv un serviciu de administrare a sistemului de apă şi canalizare. Astfel, la Scundu şi Orleşti metrul cub de apă şi canalizare costă 4,50 lei.

Dezvoltare durabilă între localităţile Scundu şi Orleşti

 Primarul din Scundu afirmă că este mulţumit ,fiindcă repartiţia pe criterii politice a fondurilor publice nu mai există. „Să nu uităm că localitatea Scundu a fost taxată de Consiliul Judeţean sub conducerea PNL la sânge prin alocări de fonduri cu zero lei. Noi românii ne războim intern, între noi, până la distrugere,  nu avem nevoie de intruşi străini, din această cauză nici nu progresăm. Au fost vremuri când erau interese să se dezvolte doar anumite zone din cauza apartenenţei politice a primarului care conta. În prezent fondurile sunt alocate de Consiliul Judeţean în mod corect şi un exemplu pot să-l dau între localităţile Scundu şi Orleşti care au primit bani în mod echitabil, chiar dacă suntem doi primari din partide diferite. A fost o alocare de fonduri echitabilă, nu aşa cum am primit noi, zero lei de Consiliul Judeţean sub conducerea PNL. În toţi aceşti ani de când sunt primar am avut perioade destul de grele din cauza apartenenţei mele politice, care nu a făcut altceva decât să pună la colţ această comunitate. Acest aspect nu s-a certificat şi între mine şi prietenul meu, primarul liberal al localităţii Orleşti, Constantin Cîrstina. Noi ne-am dat mâna şi împreună am atras fonduri europene, am dezvoltat cele două localităţi”.

 

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *