Bani pentru Dănicei din rezerva bugetară a statului

 

Administraţia locală din Danicei a primit din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernul fonduri pentru pagubele produse de inundaţii.

Banii sunt destinaţi efectuării unor lucrări de refacere şi consolidare a platformei drumului comunal 182, la kilometrul 0+400: „Am primit 450 de mii lei pentru refacerea drumului comunal 182 şi mai avem printr-o altă Hotărâre de Guvern valoarea de 570 de mii de lei în cont pentru refacerea lunecării de teren pe drumul comunal 18. Documentaţia este în stadiul de proiect, s-au făcut studiile geotehnice, urmând ca, în cel mai scurt timp să facem achiziţiile pe SEAP, în vederea desemnării constructorului. Tot de la Guvern am primit cantitatea de 700 de litri de motorină pentru a interveni cu utilajele acolo unde avem probleme. Suntem mulţumiţi de sprijinul acordat din partea Guvernului şi a Consiliului Judeţean, şi pentru că a venit vremea când apartenenţa politică a primarilor nu mai reprezintă un impas”, afirmă viceprimarul din Dănicei.

 

Proiecte şi investiţii în localitate

 

O investiţie extrem de importantă pentru primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci, este infrastructura rutieră. Pentru aceasta s-a făcut un proiect de modernizare în vederea asfaltării drumurilor, în lungime de 7,5 kilometri: „Pentru asfaltarea acestui drum comunal 181 suntem pe ultima sută de metri, mai avem 700 de metri de turnat asfalt şi de amenajat rigolele. Tot prin Ministerul Dezvoltării mai avem modernizarea şcolii din satul Lăunele de jos, în valoare de aproximativ 4 miliarde, o investiţie la care se lucrează” . Dintre toate proiectele depuse de primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci la Ministerul Dezvoltării Regionale doar proiectul reţelei de canalizare a fost aprobat în vederea finanţării prin PNDL-2, valoarea proiectului fiind de peste 1,4 milioane de euro. Primarul a adăugat că s-a semnat contractul de finanţare pentru 16,5 kilometri de canalizare în satele Dealul Lăunele, Bădeni, Glodu, Lăunele de Jos, Cireşu, iar în satul Sâmbureşti se va construi staţia de epurare, iar după parcurgerea legală a licitaţiilor aferente, prin vară, se va da ordinul de începere a lucrărilor. Celelalte proiecte au rămas la Ministerul Dezvoltării, cu promisiunea că vor intra la finanţare în următoarea etapă: este vorba de 5 proiecte pentru asfaltarea unor drumuri, canalizare, extinderea alimentării cu apă pe o lungime de 2,5 kilometri, construirea unui cămin cultural, dar şi modernizarea primăriei.

 

Claudia Şchiopu

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *