Proiecte conform Strategiei de Dezvoltare Locală a GAL Microregiunea Horezu, la Slătioara
Slătioara a beneficiat de patru proiecte cu finanţare europeană prin Grupul de Acţiune Locală din care face parte. Prin această oportunitate s-au atras fonduri pentru construirea unor terenuri de sport sintetice în satele Slătioara şi Milostea. Urmează cel de-al treilea teren de sport, în satul Rugetu: „Mă bucur, fiindcă copiii sunt mulţumiţi de aceste terenuri sintetice. Astfel am reuşit să-i mai deconectăm de la ceea ce înseamnă internet. Sportul, fie că se bazează pe echipă sau că se practică individual reprezintă o activitate extraordinară pentru copii, deoarece îi menţine sănătoşi şi activi”, a declarat primarul.
Pe lângă amenajarea terenurilor sintetice de sport, modernizarea căminului cultural, amenajarea unei zone de agrement pentru copii şi achiziţionarea unui buldoexcavator, primarul afirmă că următoarea tranşă de fonduri o va direcţiona spre modernizarea centrului civic, inclusiv în satul Milostea, cu trotuare, alei pietonale, flori de o parte şi de alta a drumului judeţean, mobilier stradal, lampadare şi bănci.
Tot în această perioadă, cu fonduri alocate prin Compania Naţională de Investiţii va construi o sală de sport: „Sala de sport se va construi lângă dispensar, pe platou, acolo unde vom dezvolta o zonă a turismului. Spre bucuria noastră am început să primim cereri la primărie pentru concesionarea terenurilor în vederea dezvoltării zonei prin construirea unor pensiuni. Mai am un proiect pentru construirea unui teren de sport în satul Slătioara – Olari, dar acolo am o problemă: am nevoie de avizul Ministerului Educaţiei pentru a dărâma clădirea, fiindcă este într-un stadiu avansat de degradare”, a precizat primarul.
Claudia Şchiopu