Cat de important este pentru copii timpul petrecut in compania parintilor?

Insocietatea contemporana, adultii sunt din ce in ce mai ocupati si, de cele mai multe ori, nu reusesc sa isi gaseasca timpul necesar pentru a comunica cu micutii lor, pentru a ii asculta sau pentru a petrece cateva momente alaturi de ei. In schimb, majoritatea preferasa suplineasca aceasta lipsa prin daruirea gadgeturilor sau a altor jucarii care sa distraga atentia copiilor.

Afla de ce este important ca orice parinte sa ofere copilului sau cat mai mult timp si care sunt activitatile care iti pot consolida relatia cu micutul tau!

 

  • Notiunea de familie unita este foarte importanta pentru cel mic

Acest aspect are o influenta destul de insemnata asupra dezvoltarii sanatoase si armonioase a copilului tau. Asigura-te ca petreci suficient timp cu el si ca il ajutisa descopere lucruri noi si sa se cunoasca pe sine. Activitatile de familie sunt extrem de eficiente in aceste cazuri, pentru a induce copilului notiunea de apartenenta si importanta mentinerii unei legaturi stranse intre membrii familiei. Spre exemplu, poti organiza in fiecare weekend o iesire cu toata familia sau activitati care sa fie destinate tuturor. Mai ales in perioada verii, poti profita de zilele calduroase pentru a iti reuni familia la un picnic in aer liber sau in curtea propriei locuinte. Pentru a transforma momentul intr-unul preferat si de copii, poti organiza chiar o petrecere in piscina. Daca esti in cautarea unei piscine incapatoare, descopera piscinele cu cadru metalic, ideale pentru intreaga familie. Cu siguranta, copii vor fi la fel de fascinati de aceasta activitateprecum adultii.

 

  • Timpul petrecut in compania parintilor ii formeaza anumite comportamente

Pentru un copil este necesar sa lege prietenii cu cat mai multe persoane din jurul sau pentru a avea parte de cat mai multe experiente, pentru a invata cum sa comunice cu cei apropiati si cum ar trebui sa imparta lucrurile cu prietenii sai. Toate aceste deprinderi ar trebui sa fie insuflate unui copil inca din primii ani de viata, pentru a putea forma imaginea unui viitor adolescent si adult responsabil. Orice parinte ar trebui sa isi invete copilul cum sa se poate cu ceilalti si cat de important este sa imparta lucrurile, sa invete sa ceara politicos si sa accepte chiar si un eventual refuz. De exemplu, in momentul in care ii cumperi un tobogan si il amplasezi in curte, ar fi indicat sa sarbatoresti momentul de fericire al micutului tau si cu ceilalti copii ai vecinilor. Bucurandu-se impreuna de aceasta noua achizitie, copilul va invata ca este important sa fie altruist cu prietenii sai.

 

  • Nevoia de a se simti tot timpul in siguranta

Mai ales in primii ani de viata, cand orice copil dezvolta un anumit grad de dependenta fata de parintii sai, in special de partea materna, timpul petrecut cu cel mic este extrem de important. In acest fel, el nu se va simti in pericol, ci va sti ca are tot timpul un sprijin, o persoana la care poate apela, in cazul in care in care trece printr-o situatie neplacuta. Acest comportament adoptat de catre parinti este unul benefic, deoarece, in acest fel, copilul va vedea in parintele sau un aliat, un prieten, un confident, chiar si atunci cand va creste, iar relatia cu viitorul adolescent va fi mult mai usor de mentinut, chiar si in momentele de rebeliune ale oricarui tanar aflat la acea varsta.

Toate aceste motive ar trebui sa puna pe ganduri orice parinte care gaseste tot felul de pretexte pentru a nu petrece suficient timp cu micutii sai. Nu uita ca o relatie ideala copil-parinte se formeaza inca din primele luni de viata si se consolideaza pe parcursul anilor, de aceea este important sa ii fi alaturi cat mai mult timp!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *