Asfaltarea drumurilor şi crearea unor condiţii mai bune de trai, priorităţi pentru Frânceşti   

 

Conducerea Primăriei Frânceşti va pune accent în perioada următoare pe modernizarea dispensarului uman, o lucrare în valoare de peste 460.000 de lei, cu fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării. Clădirea dispensarului a fost construită în anul 1980, având încă de atunci destinaţia de dispensar uman. Categoria clădirii este de clădire pentru sănătate. În acest caz, lucrările propuse de conducerea administraţiei locale cuprind în principal reabilitarea termică a construcţiei, înlocuirea învelitorii de tablă existente, inclusiv a jgheaburilor şi burlanelor; refacerea trotuarului de gardă; lucrări de reparaţii interioare şi exterioare, dar şi extinderea pe orizontală a clădirii, în scopul realizării unei camere pentru centrala termică.

Din portofoliul proiectelor depuse la Ministerul Dezvoltării, cel mai important pentru comunitatea din Frânceşti, pentru care nu s-a primit finanţare, privea modernizarea drumurilor comunale, pe o lungime de 6 kilometri. În opinia primarului Daniel Paraschiv, asfaltarea drumurilor este una dintre problemele nerezolvate ale comunităţii, pietruirea fiind numai o soluţie de moment.

Pe lângă acest proiect, administraţia locală a depus solicitare de finanţare pentru modernizarea şcolii din centrul localităţii, o cerere de finanţare în vederea modernizării şi împrejmuirii dispensarului şi o solicitare de finanţare pentru construirea unui sediu nou de primărie: „Ne desfăşurăm activitatea într-o primărie construită în anii 50, iar angajaţii primăriei nu îşi pot desfăşura activitatea în condiţii umane. Suntem departe de ceea ce înseamnă normalitate la un loc de muncă. Dintre toate aceste proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării,  ni s-a aprobat cererea de finanţare pentru modernizarea şcolii şi a dispensarului, ceea ce a însemnat 25 de miliarde de lei. Proiectul pentru construirea unui sediu nou de primărie l-am început cu bani din bugetul local. Cel mai importat era însă proiectul pentru asfaltarea drumurilor. Sunt „zvonuri” că va începe finanţarea proiectelor prin PNDL-3, dar nu prea cred.  În situaţia aceasta voi încerca să găsesc o altă sursă de finanţare, pentru că oamenii s-au săturat să mai meargă în cizme de cauciuc pe drumurile comunale până acasă”, a declarat primarul Daniel Paraschiv.

 

Claudia Şchiopu

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *