Horezu pune bazele unui parteneriat cu oraşul Clervaux din Luxemburg

Oaspeţi de seamă în oraşul ceramicii, Horezu! La iniţiativa ambasadorului României la Luxemburg, Lilian Zamfiroiu, a fostului ministru de Externe, Lazăr Comănescu, şi a primarului Oraşului Horezu, Sărdărescu Nicolae, în perioada 15-17 august 2018, în oraşul Horezu, s-a desfăşurat vizita unei delegaţii oficiale a Oraşului Clervaux din Luxemburg.

Delegaţia, formată din: Emile Eicher- primar al localităţii şi deputat, Georges Michels şi Romain Braquet – consilieri, are misiunea de a realiza un parteneriat între cele două oraşe, în vederea dezvoltării economice şi turistice şi în scopul realizării de proiecte comune pentru atragerea de fonduri europene: „Bine aţi venit în Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România. Spun asta şi cu proxima ocazia în care ne veţi permite, vă vom şi dovedi. Mă bucur că începem colaborarea din Horezu, unul dintre cele mai frumoase oraşe din România. Îi felicit pe domnul primar Sărdărescu şi pe domnul ambasador că au făcut posibilă această vizită. Vă aflaţi în Horezu, una din cele mai importante zona din judeţ, plină de obiective turistice dar şi una dintre cele mai frumoase ca şi formă de relief. Horezu este, de asemenea, unul dintre cele mai importante centre ale tradiţiei culturale şi populare româneşti”, a fost mesajul adresat de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu. În discursul său, şeful judeţului a prezentat Vâlcea ca fiind „cel mai frumos judeţ din România”, cu obiective turistice de invidiat, cu staţiuni balneoclimaterice ce reprezintă o „oază de sănătate şi relaxare”, precum şi multe frumuseţi pe care delegaţia luxemburgheză le poate vedea, la următoarea vizită, în judeţul nostru.

„I-am întâmpinat pe oaspeți la sosirea în orașul Horezu, unde am purtat discuții în vederea unor viitoare colaborări. Oaspeții noștri au fost încântați de județul Vâlcea şi de întrevederile cu oficialităţile judeţene şi locale, cărora le-au adresat invitația ca şi o delegație din România să facă o vizită în Luxemburg”, a declarat, după întâlnirea avută cu delegaţia de la Luxemburg, pentru reprezentanţii mass-media, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Ramona BĂLTEANU

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *