Viitorul Dăești a câștigat derby-ul județului cu Minerul Costești și pare a fi principala favorită la titlul județean.

Derby-ul sezonului, Minerul Costești-Viitorul Dăești s-a disputat sâmbătă, pe Stadionul Hidro, pe o căldură sufocantă, care a limitat spectacolul.

În prima parte, Costeștiul a fost mai activă în atac și a deschis scorul în minutul 28, când Vladu a aruncat o minge peste apărarea oaspeților și venit din spate în viteză, Ciocotoiu a rămas singur cu portarul și  a marcat, ajutat și de bară. Gazdele se puteau desprinde în minutul 41, când M.Vlad a șutat bine de la 20 de metri pe jos, D.Geantă a respins cu greu în față și tot portarul Dăeștiului l-a blocat pe Milosteanu, fază la care antrenorul-jucător al Costeștiului  a reclamat penalty.

Imediat a venit golul egalizator pentru Dăești, după ce I.Marian a centrat de pe dreapta și Pașoi a înscris cu capul din careu. Golul a tăiat complet elenul gazdelor, care nu au mai contat în ofensivă și Dăești a controlat partea secundă. În minutul 61, tot Pașoi  a fost aproape de gol, când  a reluat o centrare de pe dreapta, mingea a lovit bara și s-a plimbat pe linia porții!

Pe final, în minutul 84, Ionuț Marian a marcat golul victoriei pentru oaspeți, cu un șut din interiorul careului și astfel Dăeștiul a câștigat trei puncte mari în lupta pentru titlul județean. A fost doar etapa a II-a din Superligă, dar Viitorul Dășeti pare a avea prima șansă la câștigarea titlului județean, în lupta cu Minerul Costești și posibil Cozia Călimănești.

 

Minerul Costești – Viitorul Dăești 1-2 (1-0)

Stadion Hidro, spectatori 300

Minerul Costești: Vlădoi – Stanciu, I.Vladu, Marinescu, Despoiu (Mușuroia 86) – Zamfirescu, Ciocotoiu – Coconu, M.Vlad, Mihăilă (L.Pătularu 69) – Milosteanu (C.Păun 49). Antrenor: Răzvan Milosteanu

Viitorul Dăești: D.Geantă – Moldoveanu (Horumbă 46),  Lăzărescu, Preda, Fistogeanu (Roșianu 75) – Rizea (Dima 86), Bucei – L.Săraru, Melcea, I.Marian – Pașoi (Bârlogeanu 71). Antrenor: Gabi Mangalagiu

Arbitri: Sebastian Lăstun- Florin Păunescu, Bogdan Păușescu (toți din Rm.Vâlcea)

Observator: Daniel Demetrescu (Rm.Vâlcea)

 

Gabi Mangalagiu: ”Suferim la omogenitate”

Antrenorul Viitorului Dăești, Gabi Mangalagiu spune că echipa sa nu este încă omogenă și se așteaptă la o creștere în joc în perioada următoare. ”Eram sigur că va fi un meci greu, felicit Costeștiul pentru dăruire. Se vede la noi un plus față de ceilalți adversari, dar încă nu suntem la capacitate maximă. Suferim puțin la omogenitate, echipa a fost acum construită, nu am avut multe jocuri de pregătire și eu trebuie să ghicesc echipa, nu am toate evaluările jucătorilor la zi. Mă interesează să câștig fiecare joc și sper să realizăm obiectivul, avem sprijin din partea Primăriei Dăești, dar și din partea jucătorilor, mulți și-au adus prietenii aici, așa se realizează un grup bun” a declarat Gabi Mangalagiu. Tehnicianul a construit vara trecută și actuala echipa Energeticianul Târgu Jiu, care a defiliat în Liga a III-a și de unde a fost schimbat fără a cunoaște eșecul.

Răzvan Milosteanu: ”A fost penalty la duelul dintre mine și Geantă!”

Antrenorul-jucător de la Minerul Costești, Răzvan Milosteanu acuză faza petrecută în finalul primei reprize, la duelul său cu portarul Dăeștiului, Dragoș Geantă. ”Am luat două goluri pe greșeli copilărești, nu trebuia să primim aceste goluri la experiența jucătorilor noștri. Sunt bucuros de evoluția echipei mele, suntem la început, Dăeștiul este înainte cu pregătirea. Mai avem trei jocuri cu Dăeștiul, sper să recuperăm aceste puncte. Din punctul meu de vedere, un egal era echitabil, arbitrajul a influențat scorul final. Eu zic că a fost penalty la duelul dintre mine și portarul advers, acolo se schimba jocul dacă făceam 2-0! E devreme să vorbim de lupta la titlu, noi nu avem obiectiv locul 1, tratăm fiecare joc la victorie și dacă vom fi în frunte, nu refuzăm promovarea” a anunțat Răzvan Milosteanu.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *