„Pârâul Dumbrava”, locul unde se poate vedea şi astăzi papucul doamnei

Rezervaţia naturală botanică „Pârâul Dumbrava” se află în partea nord-estică a satului Ciurila, în apropierea drumului care leagă localitatea Sălicea de satul Şutu. Se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 0,5 hectare, şi este un loc aparte, unde veţi putea vedea o specie floricolă în pericol de dispariţie.

Aria protejată reprezintă o zonă de pajişte naturală în lunca pârâului Dumbrava Filei unde vegetează o specie de orhidee ocrotită prin lege, cunoscută sub denumirea de papucul doamnei. În vecinătatea rezervaţiei se află mai multe obiective de interes turistic (lăcaşuri de cult, monumente istorice, zone naturale. Printre acestea amintim Biserica de lemn „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril” din satul Sălişte, construită în 1755, Biserica de lemn din Ciurila, construcţie de Secol al XVIII-lea, Biserica lemn din Pădureni (construită la 1730), sau Lacurile din lunca pârâului Hăşdate.

 

CITIŢI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBIECTIVELE ŞI EVENIMENTELE TURISTICE DIN JUDEŢUL CLUJ VIZITÂND SITEUL WWW.CLUJTOURISM.RO SAU PAGINA FACEBOOK CLUJ TOURISM .

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *