Opoziţia scârţâie la Vâlcea. Trei liberali i-au făcut jocurile lui Constantin Rădulescu: „Magherniţele” de lângă Consiliul Judeţean vor fi, în sfârşit, reabilitate

Disensiuni în PNL la Vâlcea. Trei consilieri judeţeni liberali, Samoil Vâlcu, Roxana Călina Roşu şi Aurel Simion au votat alături de coaliţia PSD-ALDE-PER pentru preluarea garajelor şi a terenului de lângă clădirea Consiliului Judeţean în vederea reabilitării acestora, din domeniul public al statului şi administrarea Afacerilor Interne (prin Instituţia Prefectului), în domeniul public al judeţului Vâlcea. Este a doua oară în acest an când executivul propune începerea demersurilor în vederea preluării şi reabilitării respectivelor imobile devenite insalubre. Şi în perioada când la conducere era liberalul Păsat s-a încercat acelaşi demers, însă atunci social-democraţii s-au opus pe motiv că nu este oportun un astfel de transfer.

 

Cei trei liberali „non grata” suflă şi ultima firimitură de opoziţie

 

 

Pentru că proiectul de hotărâre să treacă, avea nevoie de votul a două treimi din consilierii judeţeni aleşi în funcţie. În sală şi-a făcut prezenta şi primarul Râmnicului Mircia Gutău, alături de viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, pentru a se asigura că proiectul de hotărâre va trece la vot. Preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu şi-a argumentat decizia prin dorinţa de a amenaja în imediata apropiere a Consiliului Judeţean o parcare subterană şi nişte spaţii utile instituţiei. Totodată, șeful județului a devoalat ideea unor afaceri „imobiliare”: „Aceste garaje care cad pe oameni cu terenul aferent vă propun astăzi ca prin votul dvs. să ne daţi voie să-l cerem proprietarului. Evident că prin votul dvs cu două treimi se vor întâmpla toate lucrurile de acum încolo. Aici vrem parcare subterană, evidenţa populaţiei, un muzeu virtual al judeţului Vâlcea, spaţii de birouri şi de arhivă toate exclusiv pentru extinderea şi în suportul activităţii Consiliului Judeţean Vâlcea. Cam aşa se explică, pe înţelesul tuturor, şi al celor care văd afaceri imobiliare şi cine ştie ce enormităţi au mai fost debitate în ultima vreme cu aceste boxe amărâte pe care le ţine în centrul oraşului, când totul se modernizează pe lângă noi, inclusiv clădirea asta se modernizează, dar noi stăm cu nişte garaje infecte pe care vă invit să le vizitaţi. Cea mai bună argumentaţie este aceea că în jurul nostru totul se schimbă şi se modernizează, municipiul Râmnicu-Vâlcea pe zi ce trece este tot mai frumos şi mai interesant, iar noi ce facem, ţinem nişte garaje aici în centrul Râmnicului?”

 

Samoil Vâlcu: „Noi am vota, dar ne este teamă că nu sunteţi în stare să-l faceţi”

 

Liderul grupului de consilieri PNL, Samoil Vâlcu a spus, înainte de a fi supus la vot proiectul, că este sceptic în privinţa realizării acestei investiţii de către Consiliul Judeţean Vâlcea, în timp ce colegul de partid Victor Stănculescu a solicitat că garajele să fie întâi reabilitate de către Guvern, apoi să fie preluate de Consiliul Judeţean: „Noi am fi de acord să trecem acest proiect însă mi-e frică, aşa cum s-au făcut investiţiile Consiliului Judeţean în ultimii doi ani de zile, că nu veţi fi în stare să-l faceţi. Şi vă dau exemplul proiectul Mirajul Oltului care nici după şase ani şi jumătate nu am fost în stare să-l ducem la bun sfârşit. Dacă vom fi de acord să-l modernizăm, deşi de mai multe ori s-a încercat acest lucru, am face-o doar cu promisiunea că acest proiect să se facă şi nu să stea ca Mirajul Oltului încă în stadiul de nefinalizare”, a argumentat Samoil Vâlcu. „Când aţi mai supus aprobării acestui proiect am venit cu o rugăminte şi am spus că vom fi de acord să trecem în patrimoniul Consiliului Judeţean aceste garaje în momentul în care sunt amenajate şi recondiţionate de Instituţia Prefectului în colaborare cu Ministerul de Interne. Aveţi în momentul de faţă Guvern, aveţi Prefect şi trebuie să aveţi şi potență să reuşiţi acest lucru. Grupul consilierilor liberali astăzi se va abţine de la vot”, a completat şi Victor Stănculescu. Însă, surpriză! Poziţia a trei consilieri liberali a fost însă altă decât preconizase avocatul Stănculescu. Samoil Vâlcu, Roxana Calina Roşu şi Aurel Simion şi-au dat acordul ca „magherniţele” să fie preluate şi ulterior reabilitate de către Consiliul Judeţean.

 

Ramona BĂLTEANU

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *