Râmnicu-Vâlcea, capitala diplomaţiei româneşti. Oaspeţii, întâmpinaţi cu pâine şi sare la teatrul Anton Pann

La inițiativa Consiliului Județean, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, aproximativ 100 de ambasadori români au vizitat miercuri, 29 iulie 2018, judeţul Vâlcea. Diplomaţii români au fost primiţi cu pâine şi sare de către vâlcencele îmbrăcate în port popular, în semn de apreciere şi ospitalitate.

 

Invitaţii au fost întâmpinaţi la Teatrul Anton Pann de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, prefectul judeţului Florian Marin, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, dar şi de parlamentarii vâlceni şi câţiva primari. Evenimentul fost conceput pentru promovarea județului Vâlcea și oferirea informaţiilor necesare pentru crearea de parteneriate cu judeţul Vâlcea, atât din punct de vedere economic, cât şi turistic. Producători, dar și reprezentanți ai administrațiilor publice locale au prezentat specificul, tradițiile, produsele și resursele zonei din care provin, prin standurile frumos amenajate în incinta Teatrului Anton-Pann. După vizita de la Râmnicu-Vâlcea, delegaţia Corpului Diplomatic a vizitat şi Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Râmnicu Vâlcea, precum şi comună Vaideeni.

 

Constantin Rădulescu: „Vâlcea este judeţul unui turism total”

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi-a prezentat frumos judeţul în fata diplomaţilor romani, în speranţa că aceştia vor promova peste hotare produsele autohtone vâlcene şi-i vor îndemna pe turişti să aleagă ca destinaţie de vacanţă judeţul Vâlcea: „Am vrut să transmitem astăzi ca Vâlcea este judeţul unui turism total unde se pot face afaceri şi se pot găsi oportunităţi de colaborare cu parteneri din străinătate şi speram că distinşii noştri oaspeţi să transmită lumii şi acolo unde îşi desfăşoară activitatea în misiunile diplomatice ca Vâlcea este un judeţ frumos, în care se pot simţi bine şi se poate face turism absolute total inclusive turism monahal pentru că judeţul Vâlcea are cele mai multe mănăstiri binecuvântate de Dumnezeu, Vâlcea fiind judeţul Athosului Românesc”, a declarat, după întâlnirea cu diplomaţii romani, preşedintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 

Opoziţia acuză Consiliului Judeţean că nu a fost invitată la eveniment

 

De la „Ziua Diplomaţiei Romane” au lipsit liberalii, atât consilierii judeţeni cât şi parlamentarii de dreapta. La şedinţa ordinară din 31 august, consilierii nu au ratat ocazia de a-i reproşa public preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu faptul că nu au fost invitaţi la aşa-zisa zi „istorică” pentru judeţul Vâlcea, aceea în care peste 100 de diplomaţi romani au venit să cunoască oportunităţile judeţului. În replică, şeful judeţului le-a spus că nu a invitat pe nimeni în mod special şi ca evenimentul era unui public, la care puteau participa absolut toţi cei care îşi doreau acest lucru. Mai mult decât atât, Rădulescu le-a transmis că până la finele anului, Consiliul Judeţean va fi gazda unui alt eveniment important: „Vor veni şi diplomaţii străini aflaţi în România, la o dată ce va fi stabilită ulterior, în cursul acestui an. Vă invit de pe acum să luaţi parte la acest eveniment important pentru judeţul Vâlcea”, a spus Constantin Rădulescu.

 

 

Ramona BĂLTEANU

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *