Locuri unde se poate schia, la Cluj

Ce poate fi mai frumos decât un weekend la schi, după o săptămână plină de stres şi zgomot? Pe măsură ce gusturile turiştilor au devenit mai rafinate, în judeţul Cluj s-au dezvoltat şi s-au modernizat câteva pârtii unde se poate schia iarna, iar vara turiştii sunt întâmpinaţi aici cu peisaje deosebite şi de gazdele primitoare ale pensiunilor din zonă.

 

Pârtia de schi şi snowboard Feleacu este situată pe dealul Feleacu, pe strada Televiziunii, la doar 12 kilometri de Cluj-Napoca. De aici se poate vedea întreg Clujul, o panoramă deosebită. Pârtia este dotată cu zăpadă artificială şi cu o instalaţie de iluminat. De aceea este deschisă zilnic în sezon, până la ora 22.00. Pe lângă dotările menţionate există şi un teleschi cu o capacitate de până la 412 persoane pe oră, internet wireless, dar şi posibilitatea de a închiria echipamente de ski. Mai nou, chiar lângă pârtie s-a deschis si un parc de distracţii, unde se pot desfăşura o mulţime de activităţi distractive, cum ar fi: paintball, tiroliană, rotondo, atelaje cu tracţiune animală şi multe altele.

 

Pârtia de schi Băişoara, aflată pe Muntele Băişoara nu este doar o destinaţie pentru iarnă, hotelurile şi pensiunile de aici fiind pline şi în perioada de vară. Staţiunea Băişoara se află în judeţul Cluj, la 60 de kilometri de Cluj-Napoca. Accesul se poate face fie cu un autobuz până în satul Muntele Băişorii şi de acolo 45 de minute de mers pe jos − iarna sunt autobuze care merg chiar până în staţiune − fie cu automobilul personal sau cu ocazie. Cel mai aglomerat sezon este iarna. Clujenii, şi nu numai, se adună pentru o porţie de distracţie sau pentru o drumeţie. În staţiune se pot practica atât schi alpin − există două pârtii dotate cu teleschi − cât şi ciclism montan, alpinism sau parapantism. În aceeaşi zonă se găsesc de asemenea pârtiile de schi de la Buscat Ski Resort.

 

CITIŢI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBIECTIVELE ŞI EVENIMENTELE TURISTICE DIN JUDEŢUL CLUJ VIZITÂND SITEUL WWW.CLUJTOURISM.RO SAU PAGINA FACEBOOK CLUJ TOURISM .

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *