Handbal feminin, Liga Națională, Gloria Buzău – SCM Râmnicu Vâlcea 14-24/  Start bun de campionat pentru Vâlcea

SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat detașat duminică, la Buzău, 24-14 în disputa cu nou promovata Gloria.

Cum era de așteptat după jocul senzațional cu CSM București și câștigarea Supercupei României chiar în Capitală, SCM Râmnicu Vâlcea nu a avut emoții în deplasarea de la Buzău, din prima etapă de campionat.  Echipa pregătită de Florin Pera a fost condusă doar în startul jocului cu 2-0, dar a revenit imediat, marcând de patru ori consecutiv.  Până la finalul reprizei, SCM a condus permanent cu 3-4 goluri, iar la cabine a intrat în avantaj, scor 10-6.

Gloria a fost în joc până în minutul 43, când tabela arăta 11-15.  Din acel moment, roș-albastrele au apăsat pe accelerație, iar diferența a crescut în mod constant.  S-a încheiat 24-14 pentru Vâlcea, la capătul unui joc fără istoric, care a adus primele trei punte în campionat.

Antrenorul principal Florin Pera crede că SCM a confirmat la Buzău jocul senzațional făcut în Supercupă, cu campioana CSM București. ”Gloria a demonstrat în meciurile de pregătire că are un cuvânt de spus în acest campionat, are șansa ei de a rămâne în Liga Națională, ne-a pus destule probleme în prima repriză, însă, treptat, echipa noastră și-a creat un avantaj liniștitor și am putut să ne apropiem o victorie concludentă. Prin acest succes, am confirmat jocul foarte bun făcut cu CSM București, câștigarea Supercupei a reprezentat o infuzie de moral pentru jucătoare. Nu am făcut o primă repriză extraordinară, dar echipa noastră a fost mai bună și diferența este mulțumitoare. În următorul joc, cu SCM Craiova, va trebui să jucăm și mai bine, în special pe atac, unde azi am avut câteva greșeli și ratări, care ne pot costa într-un joc mai echilibrat. În schimb, apărarea a funcționat bine, am primit doar 14 goluri, ceea ce mă mulțumește. Fetele au demonstrat că au tărie de carcater, sunt unite, au arătat spirit de luptă și vreau să cred că meci de meci, SCM Râmnicu Vâlcea va avea același joc consistent și rezultate pozitive, pe măsura așteptărilor suporterilor”  a declarat Florin Pera.

Primul joc de pe teren propriu al Vâlcii va fi cu SCM Craiova, meci programat pe 13 septembrie (ora 17.30), în Sala Sporturilor Traian. Partida cu Craiova se anunță una importantă pentru bătălia pentru locurile 2-3, care pare să se dea între Vâlcea, Craiova și Cisnădie. SCM țintește locul 2 în campionat, dar și calificarea în grupele Cupei EHF, până la care are de trecut două tururi preliminare.

 

Gloria Buzău– SCM Rm. Vâlcea 14-24 (6-10)

Sala Romeo Iamandi, spectatori 500

Gloria Buzău: Iordache, Pușcaș – Mărginean 4, Ilie 3, Nan 3, Gedroit 2, Banciu 1, D.Predoi 1, M.Predoi, Ciuplea, Strahan, Tăbârcea. Antrenor: Dumitru Muși

SCM Râmnicu Vâlcea: Dumanska, Blazek, Ciucă –  Glibko 5, Băcăoanu 4, Vieira 3, Lopez 3, Florica 3, Gavrilă 2, Vasileuskaya 2, Popa 1, Badea 1, Petrovic, Fernandez, Khouildi, Craiu. Antrenor: Florin Pera

Procopi, operată la umăr

Coordonatorul de joc al SCM Rm.Vâlcea, Andreea Pricopi s-a operat zilele trecute la umărul drept, unde a suferit o ruptură parțială de tendon. Operația a decurs bine, iar perioada de refacere penru astfel de intervenții chirurgicale este de circa 3-4 luni. Astfel, Pricopi va reveni pe teren cel mai probabil în luna ianuarie.  Tot atunci este așteptată și revenirea interului Andreea Adespii, care se recuperează după o operație de ligamente.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *