Consiliul Judeţean şi-a luat mâna de pe Centrul Expoziţional de la Seaca.  Primăria Călimăneşti, unic administrator

La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, consilierii judeţeni au fost de acord că reprezentantul AGA Dumitru-Gery Buşe să aprobe dizolvarea societăţii Expo Nord-Oltenia SA. Situaţia precară financiară, datoriile înregistrate către furnizori, foşti angajaţi, executori şi ANAF, au determinat reprezentanţii Consiliul de Administraţie să întrunească Adunarea Generală Extraordinară în vederea dizolvării societăţii. Realizat prin fonduri europene, prin programul PHARE 2005, în cadrul unui parteneriat între Consiliul Judeţean Vâlcea şi Consiliul Local Călimăneşti, Centrul Expoziţional de la Seaca se dorea a fi unul dintre cele mai importante investiţii aducătoare de venit pentru judeţul Vâlcea şi oraşul Călimăneşti. Iată că, după cinci ani de la înfiinţare, societatea sub tutela căreia funcţiona Centrul Expoziţional se dizolvă, lăsând pe umerii administraţiei locale din Călimăneşti funcţionarea şi întreţinerea „butoaielor” expoziţionale.

 

Constantin Rădulescu: „Consiliul Judeţean şi-a îndeplinit obligaţiile, de acum înainte investiţia va fi administrată de cel pentru care s-a construit”

Înainte de a fi de acord cu proiectul de hotărâre privind dizolvarea societăţii, consilierul judeţean Samoil Vîlcu a luat cuvântul în faţa colegilor consilieri, spunând că Centrul Expoziţional se îndreaptă spre un făgaş normal, prin luarea acestei decizii: „Este un pas pe care îl facem şi recunoaştem că problemele de la Expo Nord-Oltenia încep să se limpezească, şi cred că suntem pe un drum bun, astfel încât să diminuăm pierderile la această societate”, a spus Samoil Vîlcu. În întărirea celor spuse de liberalul Vîlcu, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu a declarat că instituţia pe care o conduce şi-a îndeplinit toate obligaţiile pe care le impunea acest parteneriat: „Consiliul Judeţean şi-a îndeplinit obligaţiile, a pus bani, a făcut societatea, cinci ani am asigurat sustenabilitatea, s-au încheiat cei cinci ani, beneficiarul acestei investiţii este Primăria Călimăneşti şi Consiliul Local Călimăneşti. Prin urmare, se duce această investiţie acolo unde îi este locul, şi va fi administrată de cel pentru care s-a construit”, a spus preşedintele Constantin Rădulescu.

 

Un pavilion va adăposti arme medievale ale Muzeului Brukenthal din Sibiu

Unul dinte pavilioanele Complexului Expoziţional Seaca de la Călimăneşti va găzdui o expoziţie permanentă cu aproximativ 10.000 de arme, armuri medievale şi alte obiecte vechi, care provin din colecţiile muzeelor Brukenthal şi Astra din Sibiu. Anunţul a fost făcut se vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Adrian Buşu care a menţionat că, în scurt timp, acest parteneriat se va fructifica: „A fost semnat acordul cu Muzeul Brukental pentru furnizarea pieselor muzeistice. La rectificarea bugetară pe care o vom face probabil în luna septembrie, suma de bani necesară amenajării acestei expoziţii este prinsă de executivul Consiliului Judeţean. Avem pregătiţi şi oamenii care vor lucra, în momentul în care primim banii. În maximum trei săptămâni expoziţia va fi organizată în prima incinta amenajată pentru conferinţe”, a declarat vicepreşedintele CJ Vâlcea, Adrian Buşu. În completare, preşedintele Constantin Rădulescu a spus că, prin organizarea acestei expoziţii permanente, Consiliul Judeţean Vâlcea va fi primul client al Centrului Expoziţional, aflat doar sub tutela Consiliului Local Călimăneşti: „Cu această ocazie Consiliul Local Călimăneşti va avea prima acţiune, tot pe banii Consiliului Judeţean, care va deveni simplu client”.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *