SCM Rm.Vâlcea a reuşit joi seara o victorie importantă, 27-23 în SCM Craiova şi echipa lui Florin Pera îşi depune candidatura pentru o medalie în campionat.

Vâlcea a început excelent partida și a condus pe tabelă la 4 lungimi: 10-6. Venită după ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor, Craiova, cea care a impresionat în Europa sezonul trecut, a egalat! Pe finalul reprizei însă, combinațiile vâlcencelor, în mare viteză, le-au surprins din nou pe oaspete, și spre bucuria celor aproape 2.000 de fani, favoritele au intrat la cabină în avantaj: 12-10.

La reluare, lucrurile au degenerat în minutul 33, când Trifunovici a lovit-o cu cotul pe Marta Lopez, iar cei doi arbitri, constănțenii Georgescu și Moldoveanu i-au arătat cartonașul roșu! Antrenorul Bogdan Burcea a protestat, a ripostat vehement și a făcut semn fetelor să iasă de pe teren. Acestea s-au conformat imediat numai că, după ce au revenit, după aproximativ 3 minute, tehnicianul Craiovei a văzut cartonașul roșu și pe cel albastru, semn că va fi chemat la Comisia de Disciplină! Craioveanul a mers direct spre galeria vâlceană, nu a fost lăsat de stewarzi și în cele din urmă a ajuns în mijlocul suporterilor veniți de la Craiova!

Când handbalul s-a reluat, în sfârșit, Craiova a început meciul cu trei jucătoare mai puțin pe teren. A avut însă o tresărire, reușind să revină de la 12-14 la 16-14! Momentul de derută pentru Vâlcea a trecut însă repede și în joc au reintrat piesele de bază. Extremele Ana Maria Popa, dar mai ales Marta Lopez, au fructificat fiecare atac. Vâlcea a jucat tot mai exact, a revenit în avantaj și a câștigat lejer cu 27-23, un meci care s-a ridicat la nivel european. Astfel,  Vâlcea e lider în Liga Națională, cu maximum de puncte, motiv pentru suporteri că fenomenul Oltchim, de altă dată, va reveni pe marginea Oltului.

Tehnicianul Florin Pera este mulţumit de startul excelent de sezon. „Fetele au făcut tot ce a depins de ele pentru a aduce cele trei puncte minunaţilor suporteri. Echipa SCM a fost mai bună, a arătat un joc mai consistent, a condus mai mult pe tabelă, este o victorie meritat şi muncită. Este bătaie mare la podium, mă bucur că am continuat forma bună din primele două jocuri, vreau să cred că meciul de la Baia Mare îl vom aborda cu mare încredere, moralul este foarte bun, atmosfera este bună. Este greu să fim liderul campionatului, fiecare echipă îşi doreşte să câştige cu tine, dar moralul este unul excelent. Am început foarte bine, echipa  avut continuitate şi un randament pozitiv, a avut forţa grupului, felicit din inimă fetele şi mulţumesc publicului spectator pentru susţinerea extrordinară de care a dat dovadă” a declarat Florin Pera.

CSM Rm. Vâlcea 27
Marta Lopez 9, Ana Maria Popa 6, Alicia Fraga 4, Irina Glibko 3, Samara da Silva 2, Gavrilă 1, Cristina Florică 1, Maria Petrovici 1. Antrenor: Florentin Pera
SCM Craiova 23
Elena Gjorgjevska 6, Cristina Zamfir 5, Jelena Serici 4, Zorica Nikolici 2, Timea Tătar 2, Maria Rădoi 2, Anamaria Țicu 1, Jelena Trifunovici 1. Antrenor: Bogdan Burcea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *