Flacăra Horezu a obţinut a treia victorie consecutivă în Liga a III-a, scor 3-0 cu Atletic Bradu şi echipa lui Adi Popa este printre primele echipe din Seria C3.

Flacăra Horezu continuă să impresioneze în Seria C3 şi a obţinut sâmbătă o nouă victorie, 3-0 cu Atletic Bradu (Argeş). Partida din Treapt a debutat spectaculos, cu o pleiadă de ocazii la ambele porţi.  Căpitanul Nistor a avut prima şansă în minutul 2, iar Olteanu a irosit o ocazie uriaşă în minutul 4. Imediat vine replica argeşenilor cu Preda scăpat singur în careu, dar juniorul R.Popa blochează excelent. Şi tot juniorul din poarta Flacărei se opune bine în minutul 10, la bomba lui Traşcă .

Urmează două bare pentru vâlceni. Mai întâi, în minutul 14, Nistor bate la firul ierbii o lovitură liberă de la 17 metri, portarul Keita respinge în bară. Apoi, în minutul 19, Ad.Popa pasează decisiv pentru Nistor, reluarea cu boltă a acestuia şterge însă transversala.

Codin dă şi el emoţii în minutul 22, din lovitură liberă, şutul său violent trece puţin pe lângă poarta vâlceană. Cavalcada de ocazii continuă în minutul 24, Adi Popa scapă pe flancul drept, portarul Keita apără, mingea ricoşează la Neamţu, care,  singur în careu, reia moale şi argeşenii resping de pe linia porţii. După atâtea ocazii mari, golul vine în minutul 36, la o fază care nu anunţa mare lucru, centrarea lui Ad.Popa fiind reluată plasat cu capul de Edi Neacşu. Repriza se încheie cu ocazia uriaşă a lui Ad.Popa.

În partea secundă, ocaziile au fost mult mai puţine, însă, paradoxal, s-a marcat mai mult. Sebastian Bobină a adus desprinderea în minutul 57 cu un şut superb de la 25 de metri, o reuşită foarte frumoasă. Traşcă a avut singura şansă a oaspeţilor în minutul 68, însă atacantul argeşenilor a tras puţin pe lângă poartă. Scorul final a fost stabilit în minutul 90 de antrenorul-jucător Adrian Popa, care a marcat cu o lovitură de cap, după o centrare venită din corner.  „Suntem bucuroşi, ne doream să câştigăm, este bine pentru moral, dar şi pentru băieţii tineri ne prinde bine acest parcurs. Mergem cu încredere la Braşov să facem un joc bun şi să obţinem un rezultat favorabil” a anunţat Adi Popa.

Astfel, Flacăra rămâne neînvinsă după cinci etape şi este la cea de-a treia victorie consecutivă. Primele patru clasate, Turnu Măgurele, Astra II, Bascov şi Horezu sunt la egalitate de puncte, fiind despărţite doar de golaveraj. În etapa viitoare, Flacăra are parte de o deplasare dificilă la Braşov, pentru ca apoi să joace acasă cu principala favorită la promovare, Craiova lui Mititelu.

 

Flacăra Horezu – Atletic Bradu 3-0 (1-0)

Stadion Treapt, spectatori 400

Au marcat: Ed.Neacşu 36, Bobină 57, Ad.Popa 90

Flacăra: R. Popa – Samson, C. Dinu, Cr. Munteanu, Butoi – Olteanu, Bobină (Simeanu 65) – Ad. Popa, Nistor, Ed. Neacşu (V. Munteanu) – Neamţu (Oprescu 82). Antrenor: Adrian Popa

Bradu: Keita – Achim, Savu, M.Ion, A.Marin – Golban (Paraschiv 59), C. Tănase – Al. Badea, Codin, Traşcă (Cr. Fulga 72) – Al. Preda (D. Iliescu 72). Antrenor: Bogdan Velianu

 

Nigerianul Samson va deveni impresar!

Nigerianul Samson Nwabueze (30 ani) a terminat recent cursurile de impresar de fotbal şi vrea ca, începând de anul viitor, să înceapă noua carieră. Stabilit de 11 ani în România, Samson a debutat anul trecut la Liga I pentru Pandurii Tg.Jiu, însă, pentru a fi cât mai aproape de soţia şi băieţelul său, aflaţi la Rm. Vâlcea, Sami evoluează de un an la Flacăra Horezu. „În Nigeria sunt mulţi copii talentaţi, care nu au ocazia să plece de acolo, vreau să le dau şansa să vină să joace în România, iar apoi să ajungă mai departe. Sunt mulţi copii talentaţi şi la Horezu, unde joc eu acum. Vreau să stau un an pe lângă un impresar cu experienţă, să învăţ, iar de anul viitor să mă descurc singur. Nu voi renunţa să joc fotbal, voi juca şi voi impresaria în paralel” a anunţat Samson Nwabueze.

Robert Popa, din nou la lotul Under 16

Portarul de doar 15 ani al Flacărei Horezu, Robert Popa este convocat constant de selecţionerul Adrian Văsâi la naţionala Under 16.  „Merg la lotul naţional Under 16, avem două jocuri cu Turcia. Este foarte bine că joc la Liga a III-a, este un campionat puternic, am doar 15 ani şi am tot viitorul înainte. Consider că am făcut toată echipa un joc bun contra echipei din Bradu, este o victorie frumoasă. Săptămâna viitoare sunt la lotul naţional şi nu voi fi la meciul viitor cu Braşov, dar suntem pregătiţi, putem face şi acolo o figură frumoasă” a declarat Robert Popa. Tânărul portar aparţine de SCM Rm. Vâlcea, dar este împrumutat la Flacăra Horezu.

Florin Matache: „În iarnă ne trasăm obiectivul”

Antrenorul secund de la Flacăra, Florin Matache este bucuros că echipa sa nu a luat gol nici în disputa cu Bradu. „Am luat trei puncte, deşi am întâlnit un adversar greu, care ne-a pus probleme, jocul a început cu ocazii de ambele părţi, a fost un joc frumos pentru spectatori. Suntem bucuroşi de victorie şi pentru faptul că nu am luat gol. Urmează un joc dificil la Braşov, luăm fiecare meci în parte, aşa cum am făcut şi în Superligă şi în iarnă vedem unde ne aflăm şi ce obiectiv ne putem trasa pentru acest sezon”. Matache este şi cursant la Şcoala de Antrenori, apără şi la minifotbal şi trăieşte intens jocurile Flacărei atunci când este pe bancă.

Mirel Vasilichia a plecat supărat

Unul dintre sponsorii echipei din Bradu, omul de afaceri vâlcean Mirel Vasilichia  a asistat la jocul de la Horezu şi a fost total nemulţumit. „Mă aşteptam să pierdem, dar nu de această manieră. Am ratat ocazii foarte mari în startul jocului, sunt supărat” a declarat Mirel Vasilichia, care a contribuit în urmă cu doi ani la promovarea celor de la Şirineasa. În lotul argeşenilor este şi vâlceanul Adrian Codin, a cărui apropiere de Mirel Vasilichia este cunoscută.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *