Dotări importante din saloane și alte unități – rolul unui scaun nu trebuie subestimat

Scaunele, în varianta lor simplistă și aparent banală, sunt mai importante decât am crede. Ele fac diferența între a aștepta minute bune și nerăbdarea de a pleca. Au fost practic inventate din nevoia de comoditate, deși la început nu se ținea cont în mod deosebit de cât de bine stă spatele pe o suprafață simplă, tare, rigidă. În timp însă, au apărut și alternative, iar acum putem spune că acestea sunt un real răsfăț.

Mizând pe confortul oferit de astfel de piese de mobilier, unități diverse le-au inclus în designul interior. Uneori acestea sunt o completare sau chiar de bază pentru anumite servicii. Dacă ne referim la scaune coafor, aceste piese sunt indispensabile pentru a putea desfășura munca în sine, de a oferi serviciile aferente unui coafor. Desigur că vor fi alese în consecință.

Nișa de scaune ce respectă anumite standarde și care sunt specifice pentru anumite sectoare de activitate a devenit una destul de dezvoltată. Așa se face că spre exemplu scaunele de coafor nu au cum să fie alese din orice gamă. Iată și care sunt principiile de selecție aici.

Înălțime

De obicei reglabilă, scaunele de coafor au nevoie să dispună de ajustare pentru că persoanele ocupante sunt de înălțimi diferite. Înălțimea ce nu este reglabilă definește mai degrabă un scaun clasic, din materiale de tip lemn spre exemplu, pentru masa din living. Însă nu și într-un coafor.

Cele mai multe dintre opțiuni au înălțime reglabilă și frână. Au nevoie însă și de stabilitate, motiv pentru care piciorul joacă un rol important. Unele au baza de aluminiu, cu ramificații ale piciorului, care să contribuie la o mai bună fixare pe suprafața în cauză.

Confort

Aici se ține cont în principal de timpul estimat pentru folosirea acestuia. Sunt scaune pentru zone de așteptare, ce dispun de zone buretate și suprafețe moi, ce pot spori starea de bine, confortul, însă acesta nu este singurul lucru care contează.

Dat fiind că nu pot ocupa nici prea mult loc, trebuie să fie compacte, scaunele în cauză pot avea și o formă ergonomică, ce favorizează susținerea spatelui, a coloanei.

Formă

Din punct de vedere vizual forma poate atrage, poate completa un design interior. Aceasta însă dictează uneori și nivelul de confort; dacă au sau nu mânere, spătar înalt etc. – acestea sunt aspecte ce vor contribui la stilul practic și la starea de bine atunci când sunt folosite.

Partea estetică nu este de ignorat. În saloane ce se conturează o tematică anume se dorește crearea unui spațiu menit să răsfețe, un refugiu, un loc în care revii cu drag. Orice element parte din această poveste contează și trebuie integrat corespunzător. Scaunele vor fi astfel din materiale anume alese, în tonuri cromatice expresive. Deși pielea naturală este de preferat pentru rezistența sa, materialele textile sunt de asemenea interesante. Iar pentru o notă de eleganţă se recomandă mai degrabă texturi lucioase, fine sau broderii.

În cele din urmă din această poveste se remarcă rezistența și mai ales impactul vizual. Scaunele individuale sunt preferate chiar și pentru zone de așteptare. De la necesar la modalități de îmbunătățire a zonei, scaunele demonstrează că simplismul unui concept cunoaște de fapt atât de multe variante. Ceea ce ni se pare că este banal, un simplu scaun, devine un element ce face o diferență.

Achiziția scaunelor potrivite

Pentru alegeri optime se va ține cont de raportarea la spațiul în sine unde va fi așezat. În funcție de acest aspect înălțimea este determinată, dacă nu se dorește stilul ajustabil. Materialul și forma sunt și ele pe aceeași lungime de undă, detalii ce conturează în cele din urmă tipul de scaun necesar.

Pentru cei care activează în lumea de beauty, pentru saloanele de înfrumusețare, Pro Life Concept este o recomandare. Asta pentru că nișa este specialitatea lor, iar în materie de mobilier scaunele sunt doar o mică parte din gama lor de oferte. Se pot alege detalii, comandând modelul dorit. Sunt de marcă, de producție și calitate italiană, apreciată la scară largă. Cei interesați regăsesc pe pagina oficială a celor de la Pro Life Concept toată gama de produse.

Scaunele își impun importanta și demonstrează că nu ar trebui să se subestimeze rolul acestora.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *