Aripa PDL-istă, frântă de marele PNL, la Vâlcea!

Scrisoare deschisă adresată preşedintelui PNL Vâlcea, Cristian Buican, de primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu

 

Excluderea, de curând din PNL, a consilierului judeţean Samoil Vâlcu l-a determinat pe primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu, să-i adreseze o scrisoare deschisă preşedintelui PNL Vâlcea, Cristian Buican. Excluderea lui Vâlcu vine după plecarea Iulianei Moise din partid, oameni care au pus umărul la dezvoltarea liberalismului în Călimăneşti, fapt ce i-a determinat pe liberalii călimăneșteni să ia atitudine în faţa şefului de partid. Alături de Constantinescu, scrisoarea a mai fost semnată şi de viceprimarul Vasile Scârlea şi consilierii locali PNL, care, în prezent, conduc administraţia locală din oraşul staţiune.

Conţinutul scrisorii este unul, pe alocuri critic- referitor la ultimele decizii de excludere din partid a unor oameni valoroşi, în detrimentul unor” necunoscuţi” -, însă cu o elegantă în redactare, caracteristica primarului Florinel Constantinescu: „Ne adresăm dumneavoastră în numele grupului de oameni care construiesc la Călimănești liberalismul local, în condițiile, acum mai avantajoase, ale exercițiului nostru administrativ și, cu atâtea dificultăți, în primul sfert de veac al libertății noastre. Știți, ca și noi, cât de spectaculos am preluat administrația locală în urmă cu șase ani, de la social-democrații instalați la putere aici. Vă reamintim acest moment pentru că el s-a produs prin efortul unui grup extrem de restrâns de oameni cu convingeri liberale, dar fără suportul politic și strategic al partidului, aflat atunci într-o situație electorală mai puțin favorabilă. (…) Noi, eu și acest grup mic de activiști, dintre care îi pomenesc aici pe Iuliana Moise și pe Sami Vâlcu, politicieni legați de destinul stațiunii Călimănești, am convins electoratul local să dea o șansă administrației liberale, care continuă și acum, într-un al doilea mandat, din ce în ce mai bine susținută de locuitorii stațiunii și atât de apreciată de turiștii veniți anual din toate colțurile României. De aceea, suntem de-a dreptul surprinși de deciziile dumneavoastră și ale conducerii liberale în județul Vâlcea, prin care sunt îndepărtați colegi cu care, cum spuneam, am învins în dispută politică, în situații în care partidul județean nu avea nicio putere s-o facă”, spune, în deschiderea scrisorii, primarul Florinel Constantinescu.

Voalat, PNL Călimăneşti acuză că nu a avut parte de sprijinul partidului pentru dezvoltarea oraşului

În continuare, primarul oraşului Călimăneşti, alături de colegii consilieri îi bat obrazul şefului de partid, ca atunci când la conducerea Consiliului Judeţean se afla liberalul Gheorghe Păsat, partidul nu şi-a îndreptat atenţia către rezolvarea problemelor oraşului Călimăneşti. Reamintim că în acel moment, proiectul Mirajul Oltului era în plină desfăşurare, însă Păsat şi ai lui nu au fost capabili să ducă la bun sfârşit proiectul care avea să revitalizeze turismul la Călimăneşti. Mai mult decât atât, în noiembrie 2016, primăria Călimăneşti a fost nevoită să solicite un împrumut la Primăria Rm-Valcea condusă de Mircia Gutău pentru a acoperi datoriile pe care le-a moştenit de la fosta administraţie: „Vă amintim cu acest prilej și de situații în care administrația liberală a județului Vâlcea din trecutul apropiat nu a găsit soluții pentru câteva dintre lucrările de modernizare ale stațiunii noastre. Am perceput atunci acele neputințe ca pe unele obiective. Acum le vedem că elemente ale unui mod de a trata problemele noastre la Călimănești. Asistând deci la această serie de eliminări politice, care șubrezește construcția grupului liberal din stațiunea Călimănești, ne vedem nevoiți să vă cerem public o explicație și o mai mare atenție la deciziile care pot demola cu atâta ușurință construcții realizate cu trudă politică și cu mult calm. Nu ne îndoim că aveți niște motive reglementate pentru aceste marginalizări și eliminări, dar managementul politic este și altceva decât apelul funcționăresc la nu știu care articol dintr-un text scos din când în când pentru a mazili pe cineva”.

Florinel Constantinescu: „Știm atât de clar pe cine am pierdut dintre noi în acești ani, dar știm atât de puține despre cei care i-au înlocuit!”

În finalul scrisorii, liberalii călimăneşteni să ia atitudine în faţa şefului de partid. Alături de Constantinescu, scrisoarea a mai fost semnată şi îndeamnă la calmitate şi un management politic pentru creşterea calităţii umane în partid:” Suntem îngrijorați pentru că vedem în toate acestea un mod repetat de a șubrezi organizația noastră locală și de a deforma prin aceste acțiuni bună percepție a liberalismului în regiunea noastră. Vă rugăm să procedați la îndreptarea managerială a acestor lucruri și să ajutați, prin exercitarea funcției dumneavoastră și a colectivului pe care îl coordonați, la îmbunătățirea calității umane, politice și profesionale a oamenilor care reprezintă acest partid și liberalismul în județul nostru. Știm atât de clar pe cine am pierdut dintre noi în acești ani, dar știm atât de puține despre cei care i-au înlocuit! Ținem să amintim în final că managementul liberal este diferit de toate celelalte prin argumentarea calmă și nuanțată a deciziilor pe care le luăm în spațiul public, în scopul evident al întăriri calității umane a partidului nostru iar nu al slăbirii lui. Noi, cel puțin, așa procedăm și în coordonarea politică și în administrația publică pe care le înfăptuim cu responsabilitate, zi de zi, în stațiunea Călimănești”, a conchis preşedintele PNL Călimăneşti, Florinel Constantinescu.

Ramona BĂLTEANU

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *