Noi proiecte pentru reabilitarea infrastructurii afectate de calamități în trei localități vâlcene
  • Orașele Călimănești și Horezu, dar și localitatea Vaideeni vor beneficia de fonduri in valoare de 19,2 milioane lei, proiecte deblocate cu ajutorul deputatului vâlcea, Dumitru Lovin

În această perioadă, deputatul Dumitru Lovin a făcut demersuri pentru deblocarea mai multor proiecte de interes major pentru judeţul Vâlcea, zilele viitoare două dintre acestea având şanse foarte mari să primească finanţare şi să înceapă. Este vorba, în primul rând, despre obiectivul „Amenajarea terenurilor afectate de eroziune în adâncime, alunecări de teren şi exces de umiditate, în zona Călimăneşti”, investiţie estimată la 1,9 milioane de lei. Al doilea proiect, în valoare de 17,32 milioane de lei, presupune realizarea unor lucrări de combatere a eroziunii solului, amenajarea terenurilor alunecate şi eliminarea excesului de umiditate, în zona Horezu-Vaideeni.

„Suprafeţe însemnate din cele trei localităţi au fost afectate în urma fenomenelor hidrometeorologice din perioada 2014 – 2017. La Călimăneşti, Horezu şi Vaideeni, s-au înregistrat pagube mari, motiv pentru care primarii localităţilor amintite au solicitat finanţare. Anul trecut, printr-o strânsă colaborare cu Prefectura, ANIF U.A. Vâlcea a pregătit note conceptuale necesare şi temele de proiectare şi le-a depus la Bucureşti. Acolo, mai aveau nevoie de un «impuls» pentru a intra în analiză, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Cu ajutorul directorului general adjunct al ANIF, Ion Costache, vâlcean de-al nostru, am reuşit să deblocăm situaţia şi suntem încrezători că, zilele acestea, proiectele vor fi aprobate”, a declarat, pe acest subiect, deputatul Dumitru Lovin. (R.B.)

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *