Consiliul Judeţean îi dă o mână de ajutor lui Gutău prin aderarea la Asociaţia Regiunilor Maritime Periferice ale Europei

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean din 28 septembrie 2018, aleşii judeţului au avut de aprobat un proiect de hotărâre prin care Judeţul Vâlcea ar urma să adere la Asociaţia Regiunilor Maritime Periferice ale Europei, plătind anual o cotizaţie de aproape 5.000 de euro. Pe la colţuri şi în special în tabăra liberală s-au iscat discuţii privind oportunitatea acestei aderări, a cotizaţiei colosale, în condiţiile în care judeţul Vâlcea nu se află, ca poziţionare, nici măcar aproape de Marea Neagră. De fapt, oportunitatea acestui parteneriat are legătură cu un proiect pe care Gutău şi-l doreşte foarte mult: modernizarea albiei râului Olăneşti.

 

Modernizarea albiei râului Olăneşti, oportunitate de finanţare

 

Prin vocea consilierului Aurel Simion, liberalii au întrebat cu ce ajută, concret, judeţul Vâlcea, aderarea la acesta asociaţie şi dacă şeful judeţului are pregătit un proiect în sensul acesta. Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu a elucidat motivul unui astfel de parteneriat. Prin această asociaţie, Consiliul Judeţean i-ar da o mână de ajutor colegului de alianţă, Mircia Gutău, pentru realizarea unui proiect foarte important pentru municipiul Râmnicu-Valcea şi anume modernizarea albiei râului Olăneşti: „Fac observaţia că anul acesta nu plătim niciun leu cotizaţie. Aceasta asociaţie este formată din 160 de state, grupate pe regiuni. Noi facem parte din regiunea Balcani-Marea Neagră. Am discutat în detaliu cu reprezentanţii asociaţiei şi vreau să vă spun unul dintre proiectele pe care vrem să-l facem. De exemplu pe regiunea noastră Balcani-Marea Neagră se identifică o problemă comună majorităţii statelor membre cum ar fi amenajarea cursurilor de apă care traversează oraşele sau municipiile, cum este cazul nostru. Unul dintre proiectele pe care vrem să le accesăm aici ar fi amenajarea cu fonduri europene a albiei râului Olăneşti. La modul serios putem accesa şi noi astfel de proiecte dacă intrăm în genul acesta de asociaţii. Din acest motiv am propus acest proiect şi acesta este „ineditul” acestei Asociaţii Maritime”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 

Şi primăria Râmnicului caută soluţii pentru reamenajarea râului Olăneşti

 

Paradoxal, în urmă cu câteva zile, primarul Mircia Gutău a readus în discuţie dorinţa de a moderniza albia râului Olăneşti, de a schimba imaginea zonei care astăzi nu face cinste unui municipiu care se doreşte a fi unul dintre cele mai frumoase din ţară. Şi, cum albia râului Olăneşti se află în administrarea Apelor Romane, Gutău vrea să profite de bunăvoinţa bunului său prieten, directorul ABA Olt, Ştefan Prală, dar şi a colaborării excelente cu Consiliul Judeţean şi să mişte lucrurile în vederea creării unui parteneriat şi obţinerii, mai departe, de fonduri europene, prin Ministerul Dezvoltării. Primii paşi în vederea obţinerii unui astfel de proiect se pare că au fost făcuţi de Consiliul Judeţean Vâlcea, în şedinţa din 28 septembrie 2018, prin aprobarea aderării la această Asociaţie a Regiunilor Maritime Periferice ale Europei.

Ramona BĂLTEANU

 

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *