Parlamentarii vâlceni, prea mărunţi pentru vremuri atât de tulburi

Politicienii vâlceni se întrec în puterea cuvântului şi uită principalul motiv pentru care vâlcenii i-au trimis în Parlament. Aripa stângă are preocupări fără nicio legătură cu menţinerea stabilităţii politice şi economice a ţării, şi implicit a judeţului, ci doar aceea de a lua apărarea şefului când opoziţia sare la gâtul lui. De cealaltă parte, declaraţiile politice ale celor care stau în opoziţie au rolul de a critica, fără a veni cu soluţii concrete. O bătaie pe imagine, menită să atragă electorat, în timp ce vâlcenii se chinuie să supravieţuiască, în mocirla politică în care singuri, prin vot, s-au aruncat.

Mărunţii oameni politici vâlceni polemizează între ei pe subiecte care cred că pot atrage susţinerea unor categorii sociale, uitând problemele importante ale judeţului: infrastructura precară sau legile proaste.

Şi ca să exemplificăm, zilele trecute, am asistat la un schimb de replici sunt forma unor comunicate de presă intre senatorul PNL, Romulus Bulacu şi senatorul PSD, Bogdan Matei. Care mai de care mai înţepat, cu limbaj suburban şi atac la persoană, asemenea unor indivizi certaţi cu „cartea”. Senatorul PSD, Bogdan Matei a simţit nevoia să iasă la atac, în urma unei declaraţii în Parlament a liberalului Bulacu, prin care critica Guvernul PSD, după cei doi ani de guvernare. Este prima” răfuială” publică a senatorului PSD, după cei doi ani de mandat, în care a cam frecat menta pe scaunele Parlamentului.

Redăm mai jos câteva fraze din cele două comunicate de presă, referindu-ne strict la replicile tăioase dintre cei doi parlamentari, şi mai puţin pe „realizările” Guvernului Dăncilă, subiectul celor două ieşiri publice:

Dezinformare din partea senatorului PNL Romulus Bulacu

Referitor la declarația politică a domnului senator PNL Bulacu, pot spune că dânsul nu este bine documentat și mai mult de atât nu arată nici o atitudine constructivă. Consider că înainte să critici, înțelegând rolul opoziţiei, ar trebui să oferi și soluții. (…) Toate acestea sunt doar câteva dintre activitățile și reușitele Cabinetului Dăncilă. Nu doresc să apreciez eu dacă este mult sau puțin, vă las pe dumneavoastră să judecați. Este greu să te documentezi și mai mult, să deții soluții sustenabile, domnul Bulacu preferând să bată câmpii crezând că totuși cineva îl va citi sau măcar îi va da un like paginii!”, se arată în comunicatul senatorului PSD, Bogdan Matei.

Romulus Bulacu: „Dacă tăceaţi, filosof rămâneaţi!”

” Referitor la comunicatul senatorului Bogdan Matei şi la acuzaţiile privind lipsa documentării mele în ultimă declaraţie politică, mă simt nevoit să fac următoarele precizări, punctual, aici, pentru că observ că mă urmăreşte vioi şi vigilent! (…) Din toată povestea asta, există şi un lucru bun domnule senator, am aflat că vorbiţi, dar în acest context, parcă, dacă tăceaţi, filosof rămâneaţi! Ca atunci când aţi fost întrebat dacă veţi vota Legile lui Hammurabi… Închei prin a vă spune că pe vremuri, unii raportau mai mult decât se producea pentru a demonstra îndeplinirea planului. Nu vă însuşiţi aceste metehne păguboase, din respect pentru oamenii care v-au dat un vot de încredere. Minciuna are picioare scurte, iar efectele ei sunt nocive. Şi să nu uit. Altă “realizare”?”, a fost replica senatorului Bulacu.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *