Șefi noi de secție la Spitalul Judeţean Vâlcea. Președintele CJ, Constantin Rădulescu recunoaşte ca anumiţi medici au probleme de comportament în relaţia cu pacienţii

În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Vâlcea, ce a avut loc miercuri, 10 octombrie 2018, consilierii judeţeni au validat rezultatele concursurilor organizate în vederea ocupării a 5 funcţii vacante de şef secţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Astfel ca, Magdalena Pomană va fi noul șef al Secției Medicale, actualul manager Dan Ponoran a câștigat și concursul de șef al Secției Chirurgie Generală, Secțiile Psihiatrie I și II vor fi conduse de medicii Elena Georgiana Angheluș și Angela Chilom, iar la Obstetrică – Ginecologie concursul a fost câștigat de medicul Marian Stoica.

Dan Ponoran va conduce şi în următorii patru ani Spitalul Judeţean Vâlcea

În urmă cu o săptămână, medicul chirurg Dan Ponoran a câştigat al doilea mandat pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea. Examinarea a costat într-o singură probă: susţinere publică a proiectului de management, în faţa unei comisii formate din trei persoane. Proiectul lui Dan Ponoran a fost evaluat cu 9,19, iar conform legislaţiei modificate în luna mai a acestui an, mandatul de manager al spitalului s-a mărit de la trei la patru ani. Pe lângă mesajul de felicitări venit din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea pentru managerul Dan Ponoran şi cei cinci noi şefi de secţii, Constantin Rădulescu a ţinut să precizeze că anumite cadre medicale ar trebui să-şi revizuiască comportamentul faţă de pacienţi: „Nu merită felicitați toți medicii din Spitalul Județean Vâlcea, dar sunt și doctori cărora trebuie să le aducem mulțumiri pentru activitatea lor. Dar, ca în orice structură, mai sunt și probleme, pe care sunt convins că administrația spitalului le va rezolva. La fel cum cred că lucrurile nu se fac cu rea-voință” – a transmis Constantin Rădulescu.

Banii pentru DGASPC Vâlcea, aprobaţi de consilierii județeni

Alături de rectificarea bugetului propriu al judeţului Vâlcea pe anul 2018, consilierii judeţeni au votat alte 3 proiecte de hotărâre, care au vizat aprobarea Acordului de colaborare, încheiat între Consiliul Judeţean Vâlcea şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, pentru realizarea proiectului ce va fi depus în cadrul Concursului Naţional „Euroscola 2018 – 2019”, cu tema „Europa pentru noi”; aprobarea Protocolului de colaborare între Ministerul Mediului, Judeţul Vâlcea – Consiliul Judeţean Vâlcea, Municipiul Râmnicu Vâlcea – Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea şi Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea, precum şi repartizarea fondurilor pentru acoperirea cheltuielilor cu susţinerea sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor pentru persoane adulte cu dizabilităţi.

Ramona BĂLTEANU

 

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *