Horezu, noul lider!

Flacăra Horezu a ieşit victorioasă sâmbătă, în Treapt, 1-0 în derby-ul cu Turris Turnu Măgurele şi echipa vâlceană este noul lider din Seria C3.

Pe o ploaie măruntă, Flacăra a stopat liderul Turris Turnu Măgurele şi a obţinut o victorie mare, care a propulsat-o pe primul loc în Seria C3. A fost primul eşec pentru Turris Turnu Măgurele în acest sezon!

După un început echilibrat de partidă, vâlcenii au deschis scorul în minutul 25, când nigerianul Samson a centrat excelent de pe dreapta, Radu Georgescu a preluat în careu şi a şutat necruţător, pentru 1-0.  Formaţia din Teleorman s-a năpustit în atac şi în minutul 31, Băjenaru a şutat foarte bine din lovitură liberă de la 16 metri, dar juniorul din poarta Flacărei, Robert Popa a şters mingea cu vârful degetelor şi balonul a lovit bara. Echipa lui Erik Lincar a pus stăpânire pe joc şi în minutul 36 a mai avut o bară la reluarea lui Pencea, după o centrare la firul ierbii din flancul stâng. Imediat vine şi ocazia lui Bobină, a cărui reluare din careu este blocată de portarul Dumitrescu.

În partea secundă, ploaia s-a oprit, dar oaspeţii au continuat să pună presiune.  Flacăra a apărat cu dinţii rezultatul, iar timpul s-a scurs mai greu ca niciodată. În minutul 83, Robi Popa a mai blocat o minge dificilă, o reluare cu capul din 6 metri a unui adversar. Apoi, mingea a intrat în poarta gazdelor, dar centralul Vlad Baban din Iaşi apucase să fluiere fault în atac la duelul aerian din care rezultase golul.  Fluierul final a adus fiesta la Horezu şi jucătorii pregătiţi de Adrian Popa şi Florin Matache au sărbătorit victoria şi urcarea în premieră pe primul loc în Seria C3.  O mare surpriză pentru această serie, unde favoritele la promovare sunt Turris Turnu Măgurele, Municipal Braşov şi FC U Craiova. De remarcat şi faptul că Flacăra are cea mai bună apărare din serie, doar patru goluri primite în nouă jocuri, un mare merit avându-l veteranii din centrul defensivei, Ciprian Dinu şi Cristi Munteanu.

 

Flacăra Horezu – Turris Oltul Turnu Măgurele 1-0

Stadion Treapt, spectatori 1.000

A marcat: R.Georgescu 25

Flacăra: R. Popa – Samson, C.Dinu, Cr.Munteanu, Bârziche – Olteanu (Bălan 62), Bobină (Simeanu 67) – Ad. Popa, Ed. Neacşu, Georgescu – Cioablă (Neamţu 52). Antrenor: Adrian Popa

Turris: Dumitrescu – Juncănaru, B.Matei, Mitrea, Sălcianu (Fotescu 56) – Pencea, Băjenaru, Savin – Dincă (Pahonţu 51), Dragu, Mărioara (Tescan). Antrenor: Erik Lincar

Nicolae Sărdărescu: „Vrem doar să construim, nu să promovăm”

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu subliniază că obiectivul Flacărei este doar o clasare bună, promovarea urmând a fi ţintită peste doi ani. „Suntem lideri, dar noi nu ne dorim deocamdată promovare, vrem să construim şi peste doi ani să încercăm promovarea. Sunt mulţumit că am învins cea mai bună echipă cu care am jucat până acum şi care nu pierduse niciun joc. Turris are fotbalişti cu mare experienţă şi îşi doresc promovarea” a declarat primarul Nicolae Sărdărescu. Edilul din Horezu a anunţat că echipa va primi noi întăriri în iarnă.

 

Adrian Popa: „ A fost foarte greu”

Antrenorul-jucător de la Flacăra, Adrian Popa reuşeşte adevărate minuni şi a dus echipa pe primul loc în Seria C3, deşi în vară au plecat mulţi titulari, iar startul de sezon a fost mai greoi. „Suntem foarte bucuroşi, am obţinut o victorie importată, a fost joc foarte greu, Turris are jucători de mare calitate şi ne-a pus în dificultate. Băieţii mei merită felicitaţi, au făcut un efort extraordinar şi am oferit o victorie superbă pentru public. Ne bucurăm pentru toţi jucătorii, pentru băieţii tineri, chiar intrarea lui Bălan a fost foarte inspirată, l-a blocat excelent pe Băjenaru”. Adrian Popa, Florin Matache şi Samson Nwabueze au fost antrenaţi în urmă cu trei ani în Zăvoi de Erik Lincar, care acum este pe banca celor de la Turnu Măgurele „Este o victorie frumoasă, Eric a fost antrenorul nostru, un tehnician de valoare” a mai spus Adi Popa.

Robi Popa: „Nu ne  dădeau gol nici până mâine”

Portarul Robert Popa (16 ani) a făcut o partidă foarte bună şi sâmbătă, în disputa cu Turnu Măgurele. „Am ţipat la băieţi, a fost un mci dificil, am rămas fără voce. Este o victorie muncită, meritată, Eric Lincar dispune de jucători de valoare, cu experienţă. Puteam juca până mâine, tot nu ne dădeau gol” a jubilat Robert Popa. Acesta aparţine de SCM Rm. Vâlcea şi este titular la naţionala Under 16.

Căpitanul Nistor a fost accidentat

Căpitanul echipei horezene, profesorul Raul Nistor nu a putut evolua în dipsuta cu Turnu Măgurele, fiind accidentat, iar banderola a fost preluată de Cristi Munteanu. Nistor este în recuperare după o lovitură primită la coaste în jocul de la Voluntari şi care l-a obligat să părăsească terenul la pauză. Cel mai probabil, Nistor va fi alt de joc etapa viitoare, în meciul de la Alexandria. De asemenea, fundaşul stânga Alex Butoi şi-a ispăşit suspendarea de  etapă şi va avea drept de joc în partida următoare.

 

Rezultate etapa 9:

CSM Alexandria – FC Pucioasa   2-0

Astra II – Voluntari II   0-6

ACSO Filiaşi – SR Municipal Braşov   2-4

Hermannstadt II – Viitorul Domneşti  5-0

Flacăra Horezu – Turris Turnu Măgurele  1-0

Unirea Bascov – U Craiova 0-2

Sporting Roşiori – Flacăra Moreni  1-0

CSU II Craiova – Atletic Bradu (duminica)

                             CLASAMENT:

 1. Flacăra Horezu      9      6        2        1        15-4             20
 2. SR Municipal Braşov 9      6        1        2        14-8             19
 3. Turris Turnu Măgurele9     5        3        1        17-5             18
 4. Unirea Bascov              9        5        3        1        16-6             18
 5. FC Voluntari 2             9        5        1        3        14-9             16
 6. ACSO Filiaşi              9        5        1        3        14-13           16
 7. U Craiova 1948        8         4        2        2        12-7             14
 8. Astra 2                        8        4        2        2        16-12           14
 9. FC Pucioasa             9        4        1        4        12-10           13
 10. CS U Craiova II        8      3        3        2        22-11           12
 11. Hermannstadt 2       9      3        3        3        18-16           12
 12. CSM Alexandria      9       3        2        4        15-12           11
 13. Sporting Roşiori      9       2        2        5        14-18           8
 14. Atletic Bradu           8        1        1        6        6-19             4
 15. Flacăra Moreni         9       0        1        8        2-15             1
 16. Viitorul Domneşti    9      0        0        9        4-46             0

 

Etapa viitoare, 26-27 octombrie:

Flacăra Moreni -Hermannstadt II

Atletic Bradu – Sporting Roşiori

U Craiova-  ACSO Filiaşi

FC Voluntari II – Unirea Bascov

FC Pucioasa – Viitorul Domneşti

SR Municipal Braşov – CS U II Craiova

Turris Tr.Măgurele – Astra II

CSM Alexandria – Flacăra Horezu

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *