În derby-ul Superligii, sâmbătă, la Dăeşti, Minerul Costeşti s-a impus meritat cu 2-0 şi s-a apropiat la două puncte de liderul Viitorul.

Minerul Costeşti a produs surpriza şi a câştigat pe terenul Dăeştiului, stopând invincibilitatea echipei lui Gabi Mangalagiu. Multă lume bună la Dăeşti, unde au fost prezenţi şi Gheorghe Constantin şi Augustus Constantin,  iar jocul a fost condus impecabil de  brigadă de Liga I, avându-l la centru pe  ecusonul FIFA Sebastian Colţescu. Tot în tribună au fost şi viitorii jucători ai Dăeştiului, Lucian Iordache şi Octavian Vasile.

Oaspeţii au deschis scorul rapid în minutul 4, după ce portarul Dăeştiului, Dragoş Geantă a gafat în careu şi apoi l-a faultat pe M. Vlad, rezultând un penalty evident. Iulian Vladu a bătut bine şi Costeştiul a deschis scorul. Ritmul jocului nu a impresionat, prima repriză fiind destul de anostă.  Tot oaspeţii au fost aproape de gol în minutul 24, după o acţiune bună a lui Marius Vlad, dar şutul său a fost salvat de Geantă. Prima ocazie a Dăeştiului o notăm în minutul 34, la reluarea cu capul a lui Paşoi, dar juniorul Denis Vlădoi a scos bine.

Din minutul 54, gazdele au rămas în inferioritate, Bucei fiind eliminat pentru al doilea galben. Imediat vine şansa Minerului de a se desprinde pe tabelă, dar reluarea cu capul a lui Ciocotoiu a trecut razant cu bara.  Paradoxal, în inferioritate, Dăeştiul se motivează şi în minutul 58 are o ocazie uriaşă, după o fază creată foarte bine de Leo Săraru, dar, singur în 6 metri, Paşoi trage mult peste poartă!

Minerul se desprinde în minutul 71, după o incursiune personală frumoasă a lui Ion Traşcă, care a preluat mingea la mijlocul terenului, a trecut ca prin brânză de defensiva gazdelor, a ajuns în careu şi a şutat puternic pentru 2-0. Antrenorul-jucător al oaspeţilor, Răzvan Milosteanu a avut ultima ocazie a partidei în minutul 78, când a tras peste poartă din poziţie excelentă.

Astfel, Minerul Costeşti s-a impus meritat în derby, scor 2-0 şi a relansat lupta pentru titlu, ajungând la două puncte în spatele Dăeştiului. În schimb, liderul Viitorul aşteaptă întăririle din iarnă şi cu siguranţă mai caută măcar un fundaş centraş, postul cel mai descoperit la echipă în acest moment.

Ionuţ Vladu: „Am venit cu toţii la Costeşti doar pentru promovare”

Costeştiul a avut la Dăeşti o defensivă mult mai exactă, iar acest lucru a făcut diferenţa. În centrul apărării au stat doi foşti jucători ai Flacărei, Ionuţ Vladu şi Alexandru Zamfirescu. După succesul de la Dăeşti, Ionuţ Vladu anunţă că echipa sa va lupta pentru titlul judeţean de la egal la egal cu Dăeşti. „Sigur că s-a relansat campionatul, vedem din iarnă, dacă Dăeştiul se mai întăreşte, are o şansă în plus, dacă nu, se joacă de la egal la egal. Am venit cu toţii pentru promovare, suntem jucători cu valoare, suntem la zi cu banii şi mulţumim Primăriei Costeşti, ne-am strâns cu toţii pentru a ne bate la primul loc. Eu cred că şi noi şi Dăeştiul ne mai putem încurca până la final, sunt multe jocuri grele, nu neapărat vor fi decisive duelurile directe din play-off. Noi am avut azi determinare, am muncit şi am stat excelent tactic, gazdele au avut doar două ocazii, pe greşelile noastre” a declarat Ionuţ Vladu.

 

Viitorul Dăeşti – Minerul Costeşti 0-2

Stadion Dăeşti, spectatori 300

Viitorul: Geantă – I.Săraru, B.Preda, Lăzărescu (Bârlogeanu 60), Fistogeanu (Roşianu 53) – Rizea, Fl.Pârvu (Melcea 76) – I.Marian, Bucei, Horumbă (L.Săraru 53) – Paşoi. Antrenor: Gabi Mangalagiu

Minerul: D.Vlădoi – Stanciu, Zamfirescu, Vladu, Despoiu – Marinescu, Traşcă – Mihalcea, Ciocotoiu (Pătularu 85), Mihăilă (Milosteanu 67) – M.Vlad (Bunescu 87). Antrenor: Răzvan Milosteanu

Arbitri: Sebastian Colţescu – Daniel Mitruţi, Dragoş Iliescu (toţi din Craiova)

Observator: Daniel Demetrescu (Rm. Vâlcea)

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *