Pentru prima dată în ultimii zece ani, Consiliul Judeţean va sprijini fotbalul judeţean

Decizie fără precedent luată de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu. După rezultatele deosebite obţinute de echipa Flacăra Horezu, recent promovată în liga a III-a a fotbalului românesc, şeful judeţului le va propune consilierilor judeţeni, în şedinţa din 31 octombrie, realizarea unui parteneriat cu primăria Horezu, în vederea sprijinirii sportului de performanţă. Mai exact, Consiliul Judeţean va aloca, în cadrul acestei asocieri, suma de 30.000 lei pentru echipa de fotbal horezeană. Suma este una modică ţinând cont de faptul că primăria Horezu aloca 45.000 lei lunar pentru susţinerea echipei de fotbal, însă iniţiativa preşedintelui Constantin Rădulescu nu poate fi decât una lăudabilă. În ultimii ani, niciun preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea nu a alocat fonduri pentru susţinerea fotbalului judeţean, în condiţiile în care majoritatea instituţiilor de acest gen din ţară alocă anual fonduri către AJF-urile judeţene, în vederea susţinerii fotbalului „mic”.

Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu le mulţumeşte anticipat atât preşedintelui Consiliului Judeţean cât şi consilierilor judeţeni pentru că au răspuns afirmativ solicitărilor de sprijin financiar venite din partea administraţiei locale din Horezu: „Echipa Flacăra Horezu a obţinut promovarea în liga a III-a în acest sezon competiţional şi în prezent suntem pe primul loc. Ţinând cont de faptul că echipa horezeană este singura din judeţ care activează în liga a 3-a, am solicitat şi noi sprijin Consiliului Judeţean. Flacăra Horezu este o mândrie pentru întreg judeţul, nu doar pentru Horezu. Ca şi sumă, noi am cerut 2.5 miliarde anual, însă fiind pe final de an, domnul preşedinte Constantin Rădulescu ne-a alocat 30.000 lei, urmând ca, anul viitor, să purtăm din nou discuţii şi să primim o sumă mai mare. Mulţumesc Consiliului Judeţean că a răspuns afirmativ solicitării noastre”, ne-a declarat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Încă 1,5 miliarde lei vechi pentru echipa de handbal de la Consiliul Judeţean

După ce, în urmă cu trei luni, la propunerea preşedintelui Constantin Rădulescu, consilierii județeni au aprobat, alocarea a 2 miliarde de lei vechi echipei de handbal SCM Râmnicu Vâlcea, în ședința ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea, programată pentru data de 31 octombrie 2018, președintele Constantin Rădulescu le solicită din nou votul consilierilor judeţeni pentru suplimentarea, cu încă 1,5 miliarde lei vechi, a sumei alocate echipei de handbal.
„Alături de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, parteneri şi sponsori, punem și noi umărul la constituirea bugetului echipei de handbal SCM Râmnicu Vâlcea, de la care ne dorim cu toţii performanţă. Şi cum performanţa necesită costuri pe măsură, iar Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea face un efort uriaș și de apreciat pentru susţinerea ei, ne-am alăturat şi noi acestui scop nobil, printr-un sprijin financiar, care se va reflecta, cu siguranţă, în rezultatele sportivelor. De altfel, în perspectiva rectificării bugetare din luna noiembrie, există posibilitatea ca echipa să fie sprijinită în continuare de Consiliul Judeţean Vâlcea”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Ramona BĂLTEANU

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *