La Stroeşti, toamna se numără proiectele şi investiţiile

Primarul Toma Ciolacu tage linie şi face un bilanţ asupra activităţii desfăşurate în primi doi ani din acest mandat, precizând că a fost o perioadă propice investiţiilor şi întocmirii de noi proiecte pentru accesarea unor fonduri. Cu experienţă în funcţiile publice şi în administraţia locală, fiind astfel familiarizat cu ceea ce înseamnă actul administrativ, din punct de vedere legal şi birocratic, primul gospodar al comunei Stroeşti spune că în această perioadă şi-a conturat un set de priorităţi şi necesităţi, pornind de la realităţile din teren, corelate cu sursele de finanţare existente, dar, mai ales, armonizate cu nevoile cetăţenilor. Domenii precum educaţie-învăţământ, modernizarea infrastructurii prin asfaltare, reţea de apă, iluminatul stradal, atragerea de fonduri nerambursabile europene prin GAL au fost considerate prioritare şi li s-a acordat o atenţie specială.

Împreună cu viceprimarul, Constantin Prostoiu, dar şi cu Tudor Velcu Istocescu, fostul primar au format o nouă etapă de dezvoltare a comunei, care are drept ţintă atingerea unor standarde europene în privinţa infrastructurii şi condiţiilor de viaţă care să-i confere cu adevărat localităţii statutul de aşezare civilizată: „Suntem mulţumiţi de ceea ce am realizat până la această dată. Stroeştiul este o comună prosperă, ai cărei locuitori merită să trăiască în bunăstare. Pentru mine a fi primar nu este un lucru foarte greu, pentru că ştiu să mă implic în astfel de situaţii şi să îmi asum toate responsabilităţile. Din această primărie nu pleacă nici un document necitit de mine. Împreună cu actualul viceprimar, Constantin Prostoiu, dar şi cu domnul Tudor Velcu Istocescu suntem acea echipă pentru şi în folosul comunităţii. Pentru mine a fi primar înseamnă onoare, înseamnă să fii sincer, să fii un om cu răbdare, care să nu se înconjoare de oportunişti şi să nu facă politică în primărie. Eu sunt un om corect, preţuiesc competenţa şi calitatea şi nu fac lucrurile cu jumătate de măsură”, spune primarul.

Bilanţul activităţii este unul pozitiv

 Cea mai mare mulţumire pe care o are Toma Ciolacu este faptul că bilanţul pe care îl face este pozitiv. Adună realizările, reuşitele, iar rezultatele depăşesc cu mult numărul lucrurilor pe care încă nu le-a realizat, din motive independente de voinţa sa: „Un bilanţ al activităţii acestei primării fac în fiecare zi şi la perioade mai mari. Important este faptul că, în mare parte sunt mulţumit şi eu, dar şi cetăţenii. În cei doi ani am reuşit să realizez mai mult decât mi-am propus. Nu sunt doar vorbe, sunt lucruri care se văd, în mare parte investiţii promovate de mine. Un singur proiect l-am preluat, dar a fost promovat în mandatul când am ocupat funcţia de primar, şi s-a finalizat în această perioadă. Este vorba despre staţia de pompare şi alimentare cu apă în satul Dianu”, a precizat primarul Toma Ciolacu. Proiectul s-a realizat cu fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării. Dianu rămăsese singurul sat din localitate care nu avea un sistem de apă performant, pentru a putea să deservească întreaga comunitate. „Cu această ultimă investiţie, toată lumea din comuna Stroeşti are în prezent apă la poartă. Spun acest lucru fiindcă nu s-au racordat toate gospodăriile la sistemul de apă, dar, în viitor, cu siguranţă, toate gospodăriile vor avea apă la robinet. Într-adevăr, costurile sunt cam mari, pentru că sunt trei staţii de pompare. Satul Dianu se află la altitudine de aproximativ 900 de metri faţă centru comunei, aşa că apa trebuie împinsă şi dusă în bazinul de alimentare, după care pleacă prin cădere liberă în reţea. Pentru ca apa să ajungă în acest sat, la fiecare gospodărie, cu presiunea corespunzătoare, a fost nevoie să se realizeze această staţie de pompare, care consumă curent. Dar, una peste alta, cheltuiala se va echilibra, sperăm să se racordeze cât mai multe gospodării pentru a putea amortiza, în timp, investiţia”, a declarat primarul Toma Ciolacu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *