În raza administrativă a comunei Ţaga au fost amenajate acumulări de apă cu rolul de protejare împotriva inundaţiilor, devenind cu timpul şi amenajări piscicole. La fel ca şi lacurile de la Sucutard, Sântejude şi Geaca, lacul Ţaga Mare este în fapt o acumulare rezultată în urma amenajării Văii Fizeşului, în prezent cu potenţial de exploatare pentru piscicultură.

Prima intervenţie antropică a fost construirea unui baraj prin care s-au separat lacurile Ţaga Mare de Ţaga Mică, ceea ce a dus la o suprafaţă de exploatare piscicolă a lacului Ţaga Mare, de 101 hectare. Lacul Ţaga Mică este un loc potrivit pentru pescarii pasionaţi. Accesul se face de pe drumul judeţean 109C, iar o dată ajunşi aici veţi fi surprinşi de cadrul în care este situat lacul, cât şi de liniştea şi aerul proaspăt. Lacul este populat cu crap, caras dar şi cu peşte răpitor precum ştiuca, şalăul sau somnul. Suprafeţele amenajate în Valea Fizeşului reprezintă aproximativ o treime din totalul suprafeţelor realizate în  scop piscicol din Câmpia Transilvaniei, ocupând locul doi ca suprafaţă, după bazinul Pârâului de Câmpie.

 

CITIŢI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBIECTIVELE ŞI EVENIMENTELE TURISTICE DIN JUDEŢUL CLUJ VIZITÂND SITEUL WWW.CLUJTOURISM.RO SAU PAGINA FACEBOOK CLUJ TOURISM .

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *