Din 2019, Consiliul Judeţean va sprijini fotbalul judeţean, prin plata arbitrajelor şi a asistenței medicale

În şedinţa ordinară de astăzi, 31 octombrie 2018, consilierii judeţeni au aprobat, cu unanimitate de voturi, alocarea a 150.000 lei echipei de handbal SCM Rm. Vâlcea şi 30.000 lei echipei de fotbal Flacăra Horezu, aflată pe locul 1 în liga a 3-a a fotbalului românesc. În cadrul şedinţei, consilierul judeţean Victor Stănculescu a propus suplimentarea sumei alocată echipei de fotbal din Horezu cu încă 20.000 lei, din cauza situaţiei financiare dificile cu care clubul se confruntă. Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu nu a fost de acord cu solicitarea lui Stănculescu, însă a promis că, în proiectul de buget pe anul 2019 va veni cu o propunere în faţa consilierilor prin care se vor aloca 1.000.000 lei echipei de handbal şi 300.000 lei echipei de fotbal horezeană.

Constantin Rădulescu: “De anul viitor, vom sprijini tot ce înseamnă fotbal în judeţul Vâlcea”

Mai mult decât atât, şeful judeţului a anunţat intenţia Consiliului Judeţean de a realiza un parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea, prin care să poată achita indemnizaţiile de arbitraj şi asistența medicală (care este obligatorie la orice joc de fotbal), în scopul de a sprijini şi fotbalul amator, nu numai pe cel de performanţă: “Cei 30.000 lei pe care îi alocăm echipei de fotbal din Horezu sunt pentru cele două luni rămase de activitate competiţională. De anul viitor, vom propune cel puţin 3 miliarde lei vechi pentru echipa de fotbal din Horezu şi cel puţin 10 miliarde lei vechi pentru echipa de handbal. Pentru anul viitor, lucrăm la un proiect prin care vom acorda sprijin şi o să vă supun aprobării ca tot ceea ce înseamnă acea parte de arbitraj, echipa medicală, printr-un protocol cu AJF Vâlcea, să fie suportată de Consiliul Judeţean Vâlcea. Cheltuielile să le preluăm noi, la nivelul întregului judeţ şi, în felul acesta, vom sprijini, prin propunerea pe care o voi aduce în atenţia dvs., tot ce înseamnă fotbal în judeţul Vâlcea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Este pentru prima dată în ultimii zece ani când Consiliul Judeţean se implică în susţinerea fotbalului judeţean, plata cheltuielilor pentru activitatea sportivă fiind asigurată în special de administraţiile publice locale sau finanţatori privaţi. Cu toate acestea, deşi este printre puţinele judeţe din ţară care nu are în prezent sprijinul Consiliului Judeţean, AJF Vâlcea s-a descurcat bine, având afiliate în jur de 60 de echipe de seniori numai în Superligă, Liga a IV-a şi Liga a V-a, plus fotbal juvenil.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *