SCM Rm. Vâlcea a obţinut cea de-a opta victorie consecutivă în campionat, 25-22 la Braşov şi echipa lui Florin Pera şi-a consolidat fotoliul de lider.

Vâlcea  a câştigat la Braşov de o manieră mai clară decât o arată scorul final, 25-22 pe terenul unei echipe bune, cu şanse reale la podium. Echipa pregătită de Florin Pera are însă un sezon excepţional şi pare capabilă de a câştiga titlul naţional, deşi CSM Bucureşti este în continuare favorită indiscutabilă.

Startul de joc a aparţinut gazdelor de la Corona, care s-au desprins  la trei lungimi distanță: 7-4 în minutul 15. Pe teren a intrat însă brazilianca Samara Da Silva, o jucătoare adusă chiar înainte de startul sezonului. Sud-americanca a făcut la Brașov meciul vieții şi a început cu patru goluri consecutive, iar Vâlcea a trecut pentru prima dată în avantaj în minutul 23: 8-7.  În ultimele minute ale primei părţi, SCM a reuşit desprinderea şi a intrat la cabine în avantaj: 11-8.

Da Silva a fost pur şi simplu de neoprit şi a marcat în total 11 goluri, fiind de departe cea mai bună jucătoare pe teren. Un joc excelent a făcut şi interul dreapta Natalia Vasileuskaia, care pe final, când brazilianca a obosit, a preluat rolul de marcator de la distanță. Portarul Iulia Dumanska a continuat și ea seria evoluțiilor bune, parând multe mingi dificile. Apărarea Vâlcii a fost mult mai organizată, agresivă și exactă. Vâlcea și-a securizat victoria pe final, când s-a distanțat la 6 goluri diferență: 17-23 în minutul 52. Pe final, Corona a mai redus din handicap, fără a mai ameninţa victoria oltencelor, deşi se putea apropia la un moment dat şi la două goluri.  S-a terminat 25-22, un alt pas mare pentru vâlcence în visul nedeclarat încă de a aduce din nou titlul la Rm. Vâlcea.  SCM rămâne lider în campionat, cu punctaj maxim după opt jocuri şi poate intra în pauza de iarnă ca lider, dacă nu pierde joia viitoare la Cisnădie.

Corona Brașov – SCM Rm. Vâlcea 22-25

Corona: Tămaș 5, Buceschi 5, Chiper 5, Bucur 2, Ciuciulete 2, Dmitrovici 1, Chiricuță 1, Tatalovici 1. Antrenor: Ion Crăciun

SCM:  Dumanska, Blazek, Ciucă – Da Silva 11, Vasileuskaya 7, Glibko 3, Gavrilă 2, Florică 1, Fernandez 1, Khouildi, Petrovic, Lopez, Băcăoanu, Badea. Antrenor: Florin Pera

                                                    Clasament:

  1.  SCM Rm Valcea     8      8        0        0      210 167         24
  2. CSM Bucuresti        7       6        0        1        198    151          18
  3. Magura Cisnadie    9         5        2        2        213    213       17
  4. Corona Brasov        8        5        1        2        203    183        16

Florin Verigeanu: „SCM are un lot valoros”

Preşedintele secţiei de handbal de la SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu este convins că prestaţiile excelente ale echipei se vor concretiza şi cu o calificare în grupele Cupei EHF. ,,Aşa cum ne aşteptam, a fost un joc foarte echilibrat primele 15 minute, apoi am trecut la conducere şi am controlat fără probleme jocul, conducând mereu la 4-5 goluri. Vreau să subliniez că SCM Rm. Vâlcea are un lot valoros, de la etapă la alta formulele de joc sunt căutate de Florin Pera şi până acum au fost cele câştigătoare. Îl felicit pe Florin, felicit fetele, am demonstrat încă o dată că suntem o  echipă şi asta contează cel mai mult” a declarat Florin Verigeanu. SCM Râmnicu Vâlcea va avea parte de un adversar dificil turul III preliminar al Cupei EHF, echipa daneză Ikast – Herning (fostă Midtjylland). Prima manşă din turul III preliminat al Cupei EHF este programat în Danemarca pe 10 noiembrie,  iar returul, pe 18 noiembrie, la Râmnicu Vâlcea. „Cu Ikast va fi cu siguranţă mai dificil, dar sunt încrezător că vom face un joc bun şi în Danamarca şi vom obţine un rezultat care ne va da speranţe pentru returul de la Rm. Vâlcea. Sunt convins că vom trece şi de Ikast”.

Florin Pera: „Avem ca obiectiv podiumul”

Antrenorul Florin Pera visează cu ochii deschişi la titlu, dar evită presinuea pe umerii echipei sale. „Sunt mulţumit de rezultat, am început mai timorat, dar cred că am făcut nişte schimbări inspirate, jucătoarele are au intrat şi-au făcut pe deplin datoria. Suntem o echipă, avem soluţii, tot lotul este conectat pentru a-şi aduce aportul la rezultate. Treptat, am pus stăpânire pe joc, am avut şi un avans liniştitor şi putea fi o victorie mult mai categorică, dar sunt trei puncte muncite şi mă bucur că ne menţinem pe prim loc. Noi avem obiectiv podiumul, desigur că cele două victorii cu CSM Bucureşti ne dau elan şi noi încercăm să nu facem paşi greşiţi şi Dumnezeu este mare, poate reuşim şi în retur să le mai batem. Trebuie să rămânem modești, să muncim în continuare. Atmosfera e extraordinară, e meritul fetelor, jucăm ceea ce ne dorim şi traversăm o formă foarte bună. Urmează însă o perioadă foarte grea, cu meciurile din Cupa EHF, cu Ikast, dar și disputa de la Cisnădie. Nu avem timp să ne bucurăm, vom aborda dubla cu Ikast la calificare, deşi danezele sunt un adversar foarte dificil”, a spus Pera.

Roman s-a retras din campionat

CSM Roman şi-a anunţat retragerea din campionat, după ce nu a reuşit niciun punct în şapte etape.  SCM urma să joace cu Roman marţi, la Rm. Vâlcea, în etapa 9, dar jocul a fost anulat şi echipa pregătită de Florin Pera va sta. CSM Roman a înştiinţat deja FRH de retragere, iar jucătoarele îşi caută alte echipe. Conform regulamentului, toate rezultatele obţinute până acum de Roman vor fi anulate, iar CSM Bucureşti pierde cele trei puncte acumulate în jocul contra moldovencelor. În acest an, SCM mai are doar un joc de campionat, deplasarea de la Cisnădie, programată pe 15 noiembrie, între cele două jocuri cu Ikast.

Cinci jucătoare de la SCM în lotul lărgit pentru Euro

Selecţionerul naţionalei României, Martin Ambros a anunţat lotul lărgit de 28 de jucătoare pentru turneul final al Campionatului European din Franţa (29 noiembrie-16 decembrie). Printre acestea sunt cinci jucătoare de la liderul campionatului, SCM Rm. Vâlcea: Raluca Băcăoanu, Iulia Dumanska, Cristina Florica, Ana Maria Popa şi Diana Ciucă.  Din lotul lărgit, Martin Ambros va alege 16 jucătoare cu care va merge în Franţa.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *