CONSILIUL JUDEȚEAN VÂLCEA SOLICITĂ BANI EUROPENI PENTRU MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII DE TURISM DE LA BĂILE OLĂNEȘTI
  • Este vorba de reabilitarea a patru străzi si două parcuri din stațiunea vâlceană

 

Consiliul Judeţean Vâlcea, în parteneriat cu Primăria orașului Băile Olăneşti, va depune proiectul “Îmbunătăţirea infrastructurii de turism în oraşul Băile Olăneşti, judeţul Vâlcea”, în cadrul POR 2014-2020, Prioritatea de investiții 7.1. Principalele intervenţii care se doresc a se realiza prin proiect sunt următoarele: reabilitarea/modernizarea trotuarelor pe strada Tudor Vladimirescu, inclusiv crearea de piste pentru biciclişti; reabilitarea/modernizarea străzii Mihai Eminescu (de la zona Izvorului 24 până la intersecţia cu strada Tisa); reabilitarea/modernizarea străzilor Comanca şi Glodeanu, crearea de piste pentru biciclişti, dar şi dezvoltarea iluminatului public; amenajarea/modernizarea/reabilitarea şi dotarea a două parcuri centrale (Parâng şi Poşta).

“Depunerea spre finanțare a acestui proiect, în valoare de 23.247.344,84 lei (cca. 5 milioane euro) reprezintă încă o dovadă a eforturilor permanente pe care le avem în susținerea dezvoltării infrastructurii turistice la nivelul județului Vâlcea, turismul fiind unul dintre cele mai dinamice sectoare de activitate pe plan mondial şi, în acelaşi timp, unul dintre cele mai importante generatoare de locuri de muncă.”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea.

 

Sorin Vasilache: „Nu am fi putut accesa proiectul fără sprijinul Consiliului Județean”

 

De cealaltă parte, primarul orașului Băile Olănești, Sorin Vasilache mulțumește Consiliului Județean Vâlcea pentru implicarea de care dă dovadă pentru dezvoltarea turistică a statiunii Băile Olănești: „Proiectul „Îmbunătăţirea infrastructurii de turism în oraşul Băile-Olăneşti” va atrage până la 5 milioane de euro fonduri europene şi va cuprinde construirea de piste de biciclete, modernizarea străzilor din staţiune şi a celor două parcuri balneare care au mai rămas nemodernizate.Consiliul Judeţean ne va sprijini in vederea întocmirii studiului de fezabilitate care va fi depus la ADR Sud-Vest Oltenia. Proiectul va cuprinde modernizarea infrastructurii de turism. Este un mare ajutor, prin faptul că preşedintele Constantin Rădulescu a fost de acord să facă studiul de fezabilitate şi să aloce şi o parte din cofinanţare. Şi noi avem partea noastră, dar este un proiect pe care nu l-am fi putut accesa fără sprijinul Consiliului Judeţean”, ne-a declarat primarul orașului Băile-Olănești, Sorin Vasilache.

Ramona BĂLTEANU

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *