În ultimii ani s-au făcut numeroase investiţii, în localitate  

La jumătatea mandatului de când a preluat frâiele administraţiei locale, Daniel Dimulescu face o scurtă retrospectivă a planurilor, provocărilor şi realizărilor primăriei în acest sector: înfiinţarea reţelei de apă, drumuri, şcoli, şi multe alte domenii de interes pentru viaţa de zi cu zi a celor care locuiesc aici. A fost o perioadă cu bune şi cu rele, dar cu realizări importante, după cum consideră primarul din Mădulari: „Las să aprecieze oamenii, dar avem investiţii, începând de la pietruirea drumurilor comunale, în special drumul comunal care face legătura cu localitatea Lungeşti, pe o lungime de trei kilometri. Este un drum comunal pentru care proiectul în vederea asfaltării este depus la Ministerul Dezvoltării şi sperăm să ni se aprobe finanţarea acestei investiţii la următoarea alocare de fonduri. O altă investiţie importantă este achiziţionarea unui tractor, cu bani europeni prin GAL. Este un utilaj pe care-l vom folosi inclusiv iarna, la deszăpezire. Este prima achiziţie cu bani europeni. Tot la capitolul investiţii includem şi lucrările de stabilizare a alunecării de teren din satul Bănţeşti, în punctul Sub Peri, o lucrare care s-a executat la valoarea de 11 miliarde,  dar şi stabilizarea alunecării de teren din satul Beica, executată în anul 2016. Iluminatul stradal cu leduri economice a fost o investiţie cu fonduri alocate din bugetul local. Astfel, întreaga localitate are iluminat stradal pe timp de noapte, dus până la ultima casa. Avem introdusă în localitate inclusiv reţeaua de internet, tot până la ultima casă. La şcoala din centru s-a montat o centrală termică şi s-au construit grupurile sanitare în interior. Sunt doar o mică parte dintre proiecte de care sunt mândru”, a precizat primarul din Mădulari, social-democratul Daniel Dimulescu.

 Instituţiile publice, alimentate cu energie verde furnizată de panouri fotovoltaice

 Cu fonduri alocate din bugetul local şi cu sprijin din partea companiei Petrom, la Mădulari s-au montat panouri fotovoltaice. Investiţia asigură iluminatul public pentru instituţiile publice. Panourile fotovoltaice au fost montate pe acoperişurile instituţiilor publice din localitate: baza sportivă, căminul cultural, şcoala, dispensarul şi clădirea primăriei. Întreaga reţea produce peste 17Kw/ oră: „Este o investiţie benefică, prin care am redus cheltuiala cu iluminatul public la zero. Pentru acest proiect s-au alocat fonduri în procent de 30% din bugetul local, iar 70% de la compania OMV . Pentru noi înseamnă o economie la energia electrică şi diminuarea cheltuielilor. Noi vindem energie către o firmă care are licenţă, şi această firmă deduce din cheltuielile pentru energia electrică pe care o consumă instituţiile publice”, mai afirmă primarul din Mădulari.

 Reţeaua de apă, un vis împlinit pentru locuitorii comunei

 La data de 1 octombrie au început lucrările la proiectul privind înfiinţarea sistemului de apă în localitatea Mădulari: „Subliniez această dată fiindcă este o dată care va rămâne în istoria localităţii”, spune primarul. În doar o lună proiectul este realizat în procent de 30%. „Până în prezent s-au introdus 6 kilometri de conductă, se lucrează la forarea celor două puţuri, iar la unul dintre ele se execută tubarea. Avem toate gospodăriile pregătite pentru introducerea bazinelor, adică sunt betonate, şi lucrăm intens, atât cât ne va permite timpul. Este un proiect pentru care documentaţia s-a întocmit în 2017. Pe drumul judeţean care străbate localitatea, lucrările se execută între şanţ şi proprietate, astfel că lucrările pentru introducerea conductei de apă nu vor afecta partea carosabilă. Sperăm să ducem la bun sfârşit şi cât mai repede întreaga lucrare, inclusiv lucrările de branşare a gospodăriilor la reţea. În primăvară estimăm să finalizăm lucrările în satele Bănţeşti şi Bălşoara, iar la toamnă în satele Mădulari şi Iacovele. Prin urmare, fiindcă am garanţia şi de la constructor, şi dacă plăţile lucrărilor efectuate se vor efectua fără probleme de către Ministerul Dezvoltării, aşa cum se întâmplă acum, proiectul se va finaliza înainte de termen”, a precizat primarul din Mădulari, Daniel Dimulescu. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *