Probabil, nu de putine ori ai auzit replica: „Imbraca-te mai gros ca o sa racesti!” si cu toate ca ai respectat-o ad literam, tot nu ai reusit sa eviti inevitabilul. Asta se intampla pentru ca nu neaparat temparatura scazuta, frigul, constituie motivul primordial din cauza caruia oamenii se imbolnavesc.

Descopera care sunt principalii factori ce favoritizeaza racelile de sezon!

  • Imunitatea scazuta

Organismul uman preia mai repede orice microb si bacterie cu care intra in contact atunci cand nivelul de imunitate este unul scazut.  In principal, in anotimpul rece, de obicei, majoritatea persoanelor consuma din ce in ce mai putine fructe si legume de sezon, datorita imposibilitatii de a le procura atat de facil. Acesta este unul din motivele pentru care prezinta o imunitate scazuta. Daca si tu te confrunti cu o astfel de problema, dand click pe acest link, vei descoperi produse pe baza de plante, precum laptisorul de matca, benefic pentru a creste nivelul imunitatii si pentru a fortifica sistemul imunitar natural al fiecarui om.

De asemenea, nu uita sa introduci in dieta ta alimentara si fructe si legume care sa iti ofere un suport nutritional, vitaminele si mineralele de care ai nevoie.

  • Fluctuatiile prea mari de temperatura

Nu frigul si temperaturile scazute sunt „de vina” pentru racelile manifestate cu precadere in sezonul rece, ci mai de graba variatile prea mari, altarnantele cald-frig, de exemplu atunci cand, iti petreci prea mult timp in birou si dupa aceea iesi pe balcon, repetand procedura de cateva ori pe zi. Toate aceste fluctuatii de caldura si temperatura ( de la o extrema la alta) care sunt inevitabile de altfel, sunt resonsabile pentru imblolnavirea accesntuata din zilele de iarna.

  • Spatiul constant neaerisit

La fel de important este si mediul in care iti petreci mare parte din timp. Aceasta incapere ar trebui aerisita in mod constant, pentru a impiedica ca virusurile si bacteriile sa se dezvolve si pentru a permite aerului curat si rece sa ofere efectul de “sterilizare” a spatiului.

Iata cum poti evita aceste situatii!

Pentru a evita, pe cat posibil, sa te imbolnavesti, ar trebui sa fii atent la o serie de lucruri, precum:

  • Nu sta in preajma persoanelor care prezinta deja semne de raceala sau gripa;
  • Consuma mai multe fructe si legume de sezon, intrucat sunt bogate in vitamine si nutrienti;
  • Aeriseste constant camera sau incaperea in care iti petreci cel mai mult timpul;
  • Igienizeaza mai des suprafetele cu care intri in contact;
  • Evita discrepantele si alternantele mult prea mari sau drastice de caldura;
  • Imbracata-te adecvat si corespunzator, nici prea gros, nici prea subtire;
  • Vaccineaza-te impotriva virusurilor severe.

Asadar, acum ca ai descoperit care sunt cauzele si motivele pentru care majoritatea oamenilo se imbolnavesc in sezonul rece si cum anume poti intarzia sau preveni aparitia unei raceli, nu iti ramane de facut decat sa veghezi asupra sanatatii tale si sa faci toate lucrurile necesare pentru a avea un organism intr-o forma excelenta si un sistem imunitar natural cat mai bine conturat si intarit!


Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *