De anul viitor, Consiliul Judeţean Vâlcea va fi partener în administrarea domeniului schiabil de la Voineasa

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a anunţat că intenţionează să realizeze un parteneriat cu primăria Voineasa în vederea administrării, începând cu anul viitor, a domeniului schiabil din staţiunea montană. Iniţiativa i-a aparţinut preşedintelui Consiliului Judeţean Constantin Rădulescu, în urma discuţiilor purtate cu primarul comunei Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

„Consiliul Judeţean Vâlcea nu mai este parte în domeniul schiabil de la Voineasa, dar va fi. Am dispus, la aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean, în colaborare cu primăria Voineasa, cA începând de anul viitor, să fim incluşi şi noi (n. red Consiliul Judeţean Vâlcea) în calitate de administratori şi să participăm la tot ce înseamnă administrarea acestui obiectiv turistic de importanță naţională, Transalpina Schi Resort. O să fim parte a administrării pentru că este nevoie şi domnul primar şi-a exprimat deja un acord formal, în acest sens” a anunţat, în cadrul ultimei conferinţe de presă, Constantin Rădulescu. De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că nu renunță la ideea ca la Obârşia Lotrului să fie amenajat un centru medical unic de urgente, prevăzut cu ambulanţa, pompieri şi jandarmi.

Gabriel Năstăsescu: „Crearea unui serviciu turistic ar însemna şi o mentenanţă pe timp de vară”

Ideea de parteneriat a fost făcut public şi de primarul de la Voineasa, Gabriel Năstăsescu, care a încercat, încă de sezonul trecut, organizarea unei licitaţii pentru desemnarea unui administrator la pârtia de schi. Faptul că nu s-a prezentat nimeni la licitaţie a întârziat deschiderea pârtie de schi, care s-a întâmplat abia în luna februarie. În momentul de faţă, pârtia de schi este administrată de firma constructoare Acomin Deva, care are calitatea de administrator-sechestru până când îşi recuperează datoriile pe care comuna Voineasa le-a înregistrat ca urmare a execuţiei de lucrări şi a penalităţilor de întârziere: „De anul viitor ne gândim și noi să realizăm un parteneriat împreună cu Consiliului Judeţean, pentru administrarea domeniului schiabil. Domnul preşedinte ne-a oferit să facem serviciul la domeniul schiabil în parteneriat, Primăria Voineasa şi Consiliul Judeţean, pentru administrarea domeniul schiabil. Acest lucru ar însemna fonduri din partea Consiliului Judeţean pentru a califica oameni, şi mai multe lucruri. Însă, crearea unui serviciu turistic ar însemna şi o mentenanţă pe timp de vară, un lucru necesar. Vom vedea în ce măsură vom putea realiza acest parteneriat”, ne-a declarat primarul comunei Voineasa, Gabriel Năstăsescu. În ceea ce priveşte deschiderea domeniului schiabil, reprezentanţii Acomin au anunţat că, imediat ce stratul de zăpadă va permite, pârtia va fi pusă în funcţiune.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *