Cupa Sergiu Radu, la a 12- ediţie

Fostul internaţional Sergiu Radu (40 ani) va ajunge zilele viitoare acasă, la Râmnicu Vâlcea, pentru a participa la turneul pentru copii care îi poartă numele. Organizată an de an de profesorul Narcis Enăchescu, Cupa ”Sergiu Radu”  a ajuns la cea de-a 12 ediţie şi a devenit deja o tradiţie în orăşelul aflat pe malul Oltului.

Programată pe 22 decembrie, la SalaSporturilor Traian, Cupa Sergiu Radu va aduna la start opt echipe de copii născuţi în anul 2011: SCM Rm. Vâlcea, Universitatea Craiova, CN Gib Mihăescu Drăgăşani, Sports Kids Severin, Zenit Oradea, Sarmi Getica Rm. Vâlcea, ŞF Adrian Demian Sibiu şi Hidro Rm. Vâlcea. Nu se vor face clasamente şi nu se vor acorda premii individuale, prioritatea fiind bucuria copiilor.

În finalul turneului se va organiza şi un meci demonstrativ de seniori între echipa care câştiga titlul naţional la juniori pentru Vâlcea cu 28 de ani în urmă şi prietenii lui Sergiu Radu.  

Din echipa Chimiei care câştiga Cupa Speranţelor în 1990, alături de Sergiu Radu vor veni să joace din nou împreună Robert Tufişi, Iulian Roşoagă, Alin Savu, Bogdan Mihalache, Adi Blăjan, alături de antrenorii care au construit atunci respectiva echipă: Nicolae Bugheanu, Dumitru Teleşpan, Emil Popescu, Emil Ciulei şi Mircea Savu.  Din echipa prietenilor lui Sergiu Radu şi-au anunţat prezenţa Vlad Munteanu, Zeno Bundea, Marius Sava, Robert Vancea, Gabi Boştină, Samson Nwabueze şi Adrian Popa.

Schijă” a jucat în România la FC Naţional şi la Rapid, în Germania a evoluat la Koln, Wolfsburg, Stuttgart şi Cottbus, iar după cariera de fotbalist a înfiinţat o firmă de impresariat sportiv. După ce şi-a luat licenţa UEFA A, a fost anul trecut antrenor secund  la naţionala Under17 a României. În prezent, Sergiu Radu s-a mutat cu familia din Germania la Marbella (Spania), acolo unde băieţelul său joacă fotbal la juniorii din localitate, iar fetiţa practică tenis la Academia lui Rafael Nadal.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *