Sfaturi pentru o viaţă mai fericită. Cum să trăieşti aşa cum îţi doreşti

Care este secretul fericirii? Experţii au fost de acord că este vorba pur şi simplu de atitudine. Trebuie să alegi să fii fericit, pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit şi a deveni o persoană pozitivă. Nimeni nu face eforturi pentru fericirea ta, aşa că trebuie să găseşti în tine însăţi puterea şi motivaţia, spre a le folosi asupra intereselor tale care te duc pe calea fericirii şi a satisfacţiei. Pentru a te ajuta să decizi mult mai uşor că este momentul pentru o schimbare în bine în viaţa ta, am făcut o listă cu zece sfaturi care ar putea contribui la fericirea ta.

1. Fă doar ceea ce îţi place

Viaţa este scurtă şi nu are sens să îţi ocupi timpul făcând activităţi care nu îţi fac plăcere. Descoperă-ţi pasiunile, nu are niciun sens să te laşi influenţat de ceilalţi, să trăieşti permanent ghidat de ei pentru că vei pierde timp important din viaţa ta. Găseşte un loc de muncă ce se aliniază perfect dorinţelor tale, ce îţi pune în valoare pasiunile, iar dacă acest lucru nu este posibil începe pe cont propriu să îţi dezvolţi şi valorifici pasiunea. Când vei face acest lucru vei vedea că job-ul îţi va aduce, pe lângă satisfacţiile materiale, şi împlinirea de care ai nevoie.

 2. Alege-ţi prietenii cu înţelepciune şi înconjoară-te de oameni pozitivi

Oamenii fericiţi se înconjoară cu oameni pozitivi, cu care împărtăşesc valorile şi obiectivele lor. Prietenii care au aceleaşi tipar te ajută să îţi îndeplineşti obiectivele tale, te fac să te simţi bine şi ştii că sunt alături de tine atunci când treci prin momente de viaţă mai puţin plăcute. Nu are sens să îţi petreci timp în compania oamenilor negativi şi care să-ţi transmită inevitabil o parte din problemele lor, când de fapt tu vrei ca viaţa ta să fie una extreme de bună şi de plăcută, nu?

3. Oricât de ocupat eşti, fă-ţi timp pentru persoanele dragi

Cei mai fericiţi oameni sunt cei care păstrează relaţii armonioase şi de calitate cu cei dragi. Tot mai mulţi oameni îşi sacrifica familia, prietenii pentru a obţine bani spre exemplu, iar acest lucru le afectează calitatea vieţii şi implicit fericirea. Ce folos au banii dacă îi vezi pe ai tăi mai mult în poze, dacă nu eşti acolo să împarţi bucurii şi necazuri cu ei? Petrecerea timpului de calitate şi comunicarea cu cei dragi reprezintă un ritual al oamenilor fericiţi şi un obicei sănătos pe care ţi-l recomand şi ţie.

4. Întotdeauna, adoptă o atitudine optimistă

Oamenii fericiţi văd mereu partea plină a paharului şi găsesc latura pozitivă din orice situaţie şi chiar dacă la prima vedere nu pare să aibă, orice eveniment prin care treci „ascunde” şi părţi bune. Totul se întâmplă cu un motiv, stai departe de gândurile negative şi învaţă să te concentrezi pe partea bună a lucrurilor. Îţi ia tot acelaşi timp şi efort chiar dacă vezi partea bună sau partea rea, aşa că, de ce să nu alegi să vezi partea bună?

5. Renunţă la necesitatea de a avea întotdeauna dreptate

Mulţi dintre noi avem probleme în a accepta că adesea se întâmplă să nu avem dreptate într-o discuţie şi uneori intrăm în conflicte şi cu cei mai apropiaţi dintre prieteni. Dacă renunţi la acest obicei vei reuşi să îţi îmbunătăţeşti relaţiile cu ceilalţi. Uneori este mai bine să fi amabil cu ceilalţi decât să ai dreptate într-o discuţie. Cu toţii suntem diferiţi şi asta face că viaţa să fie frumoasă.  Acceptând faptul că toţi suntem speciali, vei învăţa să primeşti fericire din partea tuturor.

6. Fii pregătit oricând pentru schimbare

Viaţa presupune trecerea prin mai multe etape. Pentru că suntem oameni avem tendinţa să devenim confortabili şi refuzăm schimbarea. Însă foarte puţine lucruri rezista până la sfârşit aşa că trebuie să fim pregătiţi în orice moment pentru schimbare. Fie că este vorba despre persoana iubită care a ales alt drum în viaţă, fie că este vorba de locul de muncă pe care nu îl mai vrei, nu te opune schimbării!

7. Dacă ceva merită făcut, merită făcut bine!

Provocările, noutăţile şi ciudăţeniile sunt elementele cheie ale fericirii. Creierul este stimulat de surpriză şi atunci când te găseşti într-o situaţie neaşteptată ai parte de un sentiment puternic de satisfacţie. Oamenii care fac lucruri noi – învaţă un joc, merg în locuri unde nu au mai fost – sunt mai fericiţi ca cei care se rezuma la acelaşi tip de viaţa zi după zi. Deci, alege să faci ceva nou şi dă-ţi interesul pentru că dacă un lucru merită făcut, merită făcut şi bine!

8. Nu uita de sport!

Fă sport ca să îţi menţii energia. Exerciţiile sunt una dintre cele mai bune metode de a înmagazina energie. Chiar şi o jumătate de oră pe zi în care mergi te ajută să-ţi „limpezeşti” mintea! Ca să nu mai spunem că un corp tonifiat ne dă încrederea de care avem nevoie în relaţia de cuplu şi ne face să ne simţim mai frumoase.

9. Nu mai trăi în trecut

Trăieşte în prezent, nu te lăsa influenţat de trecut şi nici nu fi nerăbdător să ajungi în viitor. Astăzi este tot ceea ce ai. Ziua de mâine nu ţi-a fost promisă, iar ziua de ieri deja a trecut. Nu-ţi bloca mintea cu lucruri care au trecut sau persoane care nu mai fac parte din viaţa ta. Lasă-ţi mintea liberă şi fii deschis pentru o nouă etapă din viaţa ta!

10. Cumpără „nişte” fericire

Să ne simţim iubiţi, să ne simţim în siguranţă, să ne simţim buni în ceea ce facem şi să deţinem controlul se numără printre nevoile noastre psihologice. Chiar dacă banii nu reuşesc să umple golurile astea, cu siguranţă te ajută să colecţionezi clipe, să-ţi lărgeşti experienţă, să afli lucruri noi şi interesante, să încerci ceva nou. Dacă te simţi bine, de ce nu?

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *