Cum să obții cele mai bune rezultate la sala de sport. Câteva sfaturi practice

Succesul în sport vine la pachet cu voinţa, ambiţia şi devotamentul. Slăbirea începe şi se sfârşeşte în bucătărie. Sportul este partea cea mai uşoară, însă te ajută să ajungi mai repede la rezultatele dorite. Dar ca acest lucru să se întâmple, trebuie să ai un plan bine pus la punct, pe care să-l urmezi pas cu pas, fără a te abate de la drumul spre obţinerea unui corp tonifiat şi a unor forme de invidiat. Iată câteva reguli care trebuie urmate pentru a avea cele mai bune rezultate la sala de sport:

1. Trebuie să ai răbdare

Pentru a ieşi învingătoare din sala de sport, este foarte important de ştiut că rezultatele nu vor veni peste noapte. Femeile se aşteaptă ca în timp scurt să obţină cele mai bune rezultate. Lucrurile nu stau deloc aşa, iar pentru a fi mulţumită de felul în care arăţi, trebuie să te implici o perioadă mai lungă de timp, atât fizic cât şi psihic.

2. Dacă faci sport, nu înseamnă că poţi mânca orice îţi doreşti

Slăbirea începe şi se sfârşeşte în bucătărie. Sportul este partea cea mai uşoară. Celelalte ore din zi sunt cele în care trebuie să înveţi să fii disciplinata cu tot ceea ce mănânci. Un corp tonifiat se obţine 80% prin dietă şi 20% prin sport. Sportul te ajută să ajungi mai repede la rezultatele dorite şi îţi garantează că vei reuşi să te menţii la o anumită greutate, însă nu vei reuşi să slăbeşti dacă mănânci fast-food, indiferent cât de mult sport vei face.

3. Exerciţiile de tip cardio sunt cea mai bună metodă de a slăbi

Vei reuşi să scapi mult mai repede de kilogramele în plus dacă mixezi antrenamentele cardio cu cele de forţă, cu greutăţi şi cu cele de rezistenţă. Încearcă să faci atât cardio, cât şi antrenamente de forţă sau exerciţii precum genuflexiuni, fandări sau ridicări de greutăţi. Nu trebuie doar să slăbeşti, ci şi să-ţi tonifiezi corpul şi să ai o masă musculară armonioasă.

4. În doi, totul este mult mai uşor

Atunci când eşti singura care îţi ştie intenţiile, este uşor să dai bir cu fugiţii atunci când eşti obosită, ocupată sau ploua afară. Prin recrutarea unuia sau mai multor complici pentru provocare, nu numai că nu vei mai da înapoi însă vei experimenta provocarea într-un mod în care nu ai făcut-o singură. Studiile indică faptul că un partener de antrenament poate creşte succesul în sala de forţă. Alege-l însă cu înţelepciune şi asigură-te că obiectivele voastre sunt similare. Poţi, de ce nu, să mergi la sala şi cu partenerul de viaţă, pentru că, nu-i aşa, amândoi vă bucuraţi de rezultatele obţinute.

5. Caută diversitatea în antrenamente

Schimbă antrenamentele! Dacă vei face aceleaşi exerciţii de fiecare dată, corpul tău va lucra din ce în ce mai puţin şi nu vei mai avea rezultate. Aşadar când simţi că un antrenament a devenit simplu, schimbă-l! De asemenea, tot schimbare se numeşte şi aceea în care creşti numărul repetărilor unui exerciţiu sau greutăţile cu care faci exerciţiul respectiv.

6. Fă exerciții scurte și intense 

Când vine vorba de antrenamente, încet şi sigur nu e soluţia câştigătoare. În loc să lucrezi o oră la un nivel uşor sau moderat, propune-ţi să exersezi timp de jumătate de oră, non-stop.

Poţi lua pauze scurte de 30 de secunde – un minut între exerciţii, dar nu pierde timpul. Efortul maxim timp de jumătate de oră este mai eficient decât efortul la jumătate din capacitate timp de o oră.

7. Zilele în care nu mergi la sală NU sunt pierdute

Corpul uman are nevoie de odihnă, ca să ai rezultate. Zilele de odihnă sprijină scăderea în greutate şi te ajută să îţi îmbunătăţeşti rata metabolică bazală.

8. Uită de telefonul mobil!

Pe perioada antrenamentului la sală, o oră sau o oră şi jumătate, nu te uita la telefonul mobil. De fapt, ai venit la sală pentru sport, nu pentru conversație sau pentru consultarea e-mailului. Iar de problemele cotidiene te poţi ocupa şi după perioada de antrenament.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *